Beyaz Saray Yetkilisinden S-400 Açıklaması Geldi!

NATO Zirvesinde Başkan Erdoğan ve Biden arasında görüşme gerçekleşti. S-400'ler hakkında da konuşan ikilinin ardından Beyaz Saray'dan da açıklama geldi.

15.06.2021-22:51 - (Son Güncelleme: 15.06.2021-22:56) Beyaz Saray Yetkilisinden S-400 Açıklaması Geldi!

Dün gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi sonrasında Beyaz Saray’da görevli üst düzey yöneticiden açıklamalar geldi. Yetkili, Biden Brüksel’den Cenevre’ye giderken başkanlık uçağında yaptı. Açıklamada, S-400 konusunun gündeme geldiğini fakat S-400'ler ile Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığının konusu arasında herhangi bir bağ olmadığı açıklandı. 

NATO Liderler Zirvesi’nde konuşulan S-400’ler hakkında bu kez de Beyaz Saray’da üst düzey bir yetkiliden geldi. Yetkili, başkanlık uçağında gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

‘TÜRKİYE İLE BİZİM ARAMIZDAKİ BİR MESELE’

Başkan Erdoğan ile S-400’lerin konuşulması Putin ile olan görüşmeye yansır mı sorusuna, ‘Rus S-400 sistemi meselesi dün gündeme geldi. Bu bizim iç kanunlarımızla ilgili olarak Türkiye ile bizim aramızdaki bir mesele. Yarınki zirvede bu konunun gündeme gelmesini beklemiyorum’ şeklinde cevap verdi. 

‘S-400'LER İLE KABİL HAVALİMANI ARASINDA BİR BAĞLANTI YOK’

Gazetecilerin, ‘Türkiye'nin Kabil Havalimanı'ndaki varlığı karşılığında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile S-400 konusunda bir anlaşma sağlandı mı?’ sorusuna da ‘Hayır, S-400'ler ile Kabil Havalimanı arasında bir bağlantı yok’ şeklinde yanıt verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal