Beyaz şapkalı hacker nedir? Siber güvenlik uzmanı nedir, ne iş yapar? 2022 Siber güvenlik uzmanı eğitimleri ne zaman başlıyor?

Beyaz şapkalı hacker ve siber güvenlik uzmanları son günlerin en çok merak edilen meslekleri arasında yer alıyor. Dijital tehditlerin artış gösterdiği son zamanlarda iki meslek grubunun tam olarak ne yaptıkları ve eğitimleri araştırılıyor. Kullanıcılar genel olarak 'Beyaz şapkalı hacker nedir?' 'Siber güvenlik uzmanı nedir, ne iş yapar?' '2022 Siber güvenlik uzmanı eğitimleri ne zaman başlıyor?' şeklindeki sorulara yanıt arıyor.

24.03.2022-01:27 - (Son Güncelleme: 24.03.2022-01:27) Beyaz şapkalı hacker nedir? Siber güvenlik uzmanı nedir, ne iş yapar? 2022 Siber güvenlik uzmanı eğitimleri ne zaman başlıyor?

Yurt içi hariç yurt dışından da siber saldırıların artması günümüzde siber güvenlik uzmanı ihtiyacını daha çok artırmaya başladı. Özellikle fayda odaklı olarak bilinen ve sistemlerde oluşan açıklıkları tespit ederek kapatmaya yönelik çalışmaları devam ettiren beyaz şapkalı hackerlara ihtiyaç da doğuyor. Beyaz şapkalı Hackerlar ve siber güvenlik uzmanı açığı yönünde yapılan açıklamalar sonrası çok sayıda kullanıcı her iki meslek grubunu da araştırmaları arasında aldı.

Beyaz şapkalı hacker nedir?

Beyaz şapkalı hacker nedir?

Beyaz şapkalı hacker olarak belirlenen meslek grubunda çalışanlar bilişim suçu işleyen hackerlar tarafından kullanılan teknik ve yöntemleri iyi bilen ve bu hackerların gerçekleştirdikleri eylemler esnasında kullandıkları araç ve yazılımları tanıyan, iyi niyet içeren hackerlardır.

DDoS ya da Distributed Denial of Service attack saldırısı ile birlikte çoklu sistemin hedef kaynaklarının veya bant genişliğinin saldırıya uğradığı zamanlarda oluşur ve bunlar genel olarak web sunucusudur. DDoS saldırısı, işleme alındıktan sonra saldırı düzenlene web sunucusunu  yavaşlatır yada tamamen çökertir. 

Brute force attack saldırıları ise hackerların  dolandırıcılık faaliyetleri sırasında bilgileri ve şifrelenmiş verileri kırmak amaçlı kullandıkları bir sistemdir. SQL Injection saldırıları ise PHP programlama dili ile yapılmış olan SQL açıkları içeriği ile saldırılacak web sitenin veritabanına erişmek için kullanılır.

Siber güvenlik uzmanı nedir, ne iş yapar?

Siber güvenlik uzmanı nedir, ne iş yapar?

Siber Güvenlik sanal ortamlarda verilerin korunması için vardır. Bilgisayar, sunucu, mobil cihazlar gibi kişisel ve kurumsal bilgiler barındıran cihazların siber saldırganlar tarafından saldırıya uğramasının önüne geçmek için kullanılan uygulamaların tamamına tümüne siber güvenlik adı verilir.

Siber güvenlik uzmanları ise çalıştıkları şirket veya kurumlarda hizmet eden kişidir. Bu şirket veya kurumlar devlete de bağlı olabilir. Kişisel ve kurumsal bilgilerin olduğu tüm cihazlara yapılan kötü amaçlı saldırılara karşı bilgi elektronik bilgi güvenliğini sağlayan kişiler olarak görev yaparlar. 

2022 Siber güvenlik uzmanı eğitimleri ne zaman başlıyor?

2022 Siber güvenlik uzmanı eğitimleri ne zaman başlıyor?

Siber güvenlik uzmanı olmak için Üniversitelerdeki ilgili bölümlerden mezun olma şartı aranır. İletişim teknolojileri yada programa dili bölümünü bitiren kişi kendisini bu alanda geliştirdikten sonra siber güvenlik uzmanlığı seviyesine ulaşabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal