05.08.2020-16:23 (Son Güncelleme:27.04.2024-23:56)


1

Son zamanlarda yeniden trend olan beyaz dövmelerin, siyah dövmelere kıyasla çok daha hassas olduğunu biliyor muydunuz? Beyaz dövme yapmak aynı zamanda deride de istenmeyecek etkilere sebep olabilir. İşte beyaz dövme yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler...



2

Beyaz mürekkep dövme tasarımınızı tamamlamalıdır, çünkü bazı tasarımlarda tek renk olarak sadece beyaz renk kullanılması uygun olmayabiliyor. Dahası, fikir ne kadar basit olursa parlak görünmesi de o kadar muhtemeldir. Bu nedenle karmaşık portrelerin beyaz mürekkep için pek de uygun olmadığı söylenebilir. Dövme sanatçınızın hatta birkaç sanatçının görüşünü sormanız yararlı olacaktır.



3

Bütün dövmeler için geçerli olan fakat beyaz dövmeleri doğru bir şekilde yapmak çok daha zordur. Beyaz mürekkebin seyreltilmesi sebebiyle, tam olarak müşterinin istediği gibi bir dövme oluşturmak biraz zaman ve beceri gerektirir. İyi bir sanatçı, ne tür bir dövmenin size uygun olacağını öngörebilmelidir.



4

Açık tenli insanlar için mükemmel bir seçenek olan beyaz dövmeler, bazı durumlarda makyajla bile kolayca gizlemek mümkün olabilmektedir. Fakat yine de ten rengi, dövmenizin ne kadar görünür olacağını belirleyen önemli bir faktördür. Cildiniz çok solgunsa, vücudunuzun dövmeyi ortaya çıkaramaması gibi bir ihtimal vardır.



5

Tüm dövmeler belirli bir süre sonra ilk günkü gibi görünmez hatta beyaz mürekkep, dövme yaşlandıkça rengini diğer mürekkeplerden daha da hızlı değiştirmeye yatkındır. Bu yüzden dövmenizi siyah olan renkten daha sık rötuşlamanız gerekebilir.



6

Beyaz dövmeler, cildinizin diğer renkteki dövmelere kıyasla biraz daha fazla şişmesine sebep olur. Bunun nedeni mürekkebin, rengi daha görünür hale getirmek için cildin yüzeyine yakın yerleştirilmesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr