Beşiktaş'ta Önder Karaveli'den Göztepe Maçının Ardından Açıklamalar!

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Göztepe karşılaşmasında Vodafone Park'ta 1-0 geriye düştükleri mücadelede aldıkları 2-1'lik galibiyetin ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

24.12.2021-10:13 - (Son Güncelleme: 24.12.2021-10:26)

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında İstanbul'da kendi sahasında İzmir ekibi Göztepe'yi konuk eden siyah beyazlılar maçın hemen başında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada sahadan Cyle Larin ve Rachid Ghezzal'ın golleriyle 2-1 galip ayrılmayı başardı.

BEŞİKTAŞ TOPARLANMAYA BAŞLIYOR

Beşiktaş'ta geçtiğimiz haftalarda Teknik Direktör Sergen Yalçın ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen U-19 teknik sorumlusu Önder Karaveli, Beşiktaş'ın başında çıktığı 3 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmezken 2 galibiyet ve 1 beraberlik bir performans sergileyerek büyük bir beğeni topladı.

MAÇ SONU AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Beşiktaş Teknik Sorumlusu Önder Karaveli, Süper Lig'in 18. haftasında oynadıkları Göztepe karşılaşmasında aldıkları 2-1'lik galibiyetin ardından düzenlemiş olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamalarda ;

RAKİBİMİZ BEKLEDİĞİMİZ GİBİ BİR OYUN OYNADI

Göztepe oldukça iyi ve etkili bir oyun oynadı. Aynı zamanda beklediğimizi oynadılar. Sert ve agresif ön alan baskısı yaptılar. Maçın başında bu baskı bizi bir hataya götürdü ve toparlayamadık. Gol yiyerek oyuna başladık. Üç maçtır gol yiyerek başlıyoruz. Çok konuştuğumuz bir konu ama ona rağmen bana böyle nasip oluyor. Bu işi zorlaştıran durum ama vazgeçmeyen bir Beşiktaş var. Bu açıdan sevindirici.

GÖZTEPE KARŞISINDA OYNANAN OYUN HAKKINDA

Miralem Pjanic'in zaman zaman ilk yarıda orta alanda yalnız kalması. bizi zorladı. Devrenin sonuna doğru Josef'i yanına getirdik. İkinci yarıda bunu daha net hale getirmeye çalıştık. Oğuzhan'ın birinci goldeki katkısını atlamak istemiyorum. İkinci yarı oyun bize doğru döndü. Boş toplara sahip olup onları doğru oyuncuya geçirdiğimizde daha etkili olduğumuzu düşünüyorum. Golden sonra oyunun üstünlüğü bizde gibiydi ama rakibin zorlaması bitmedi. 15 dakika eksik oynadık. O bölümde pozisyonlar verdik. Biraz daha derli toplu olmamız gerekiyordu. Ersin'in 2-3 tane kurtardığı pozisyon var. Ersin kurtarınca maçı kazandık.

Ersin Destanoğlu

TARAFTARLARIN MAÇTAN SONRA KENDİSİNE YAPTIĞI ÇAĞRI

Zor anlardı ve çok güzeldi. Oyuncularımı alkışlamak için kalmıştım, onlara eşlik etmek istiyordum. Antrenör arkadaşlarımdan biri beni çağırdıklarını söyledi. Ben duymadım, anlamadım. Bu tarifi kolay bir durum değil. En sevdiğiniz stattasınız, en sevdiğiniz insanlar orada sizi çağırıyor. Sevgilerini göstermek istiyorlar. Harika bir şey. Teşekkür ediyorum ama herhalde gizleyemedim, birkaç göz yaşı geldi. Gizlemeye çalıştım ama güçlü durduğumu sanmıyorum. Bana bunu hissettirdikleri için, sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum. Aslolan Beşiktaş'tır. Desteğin büyüğünü Beşiktaş'a göstermek gerekiyor.

Önder Karaveli

AHMET NUR ÇEBİ'NİN DESTEĞİ ÜZERİNE

Başkanıma teşekkür ederim. 3 maçtır onlarla konuştuğumda onların bana ettiğinden ben daha çok teşekkür ediyorum. Güven çok kıymetli, önemsediğim bir duygu. Çok zor görev, ne kadar hazırlıklı olduğumu bilmiyorum. Fena gitmedi. Başkan ve yönetim kurulu en doğru yapılanmayı yapacaklardır. Ben de hangi parçası olursam en doğru ve iyi şekilde görevimi yapmaya çalışacağım.

BU GÖREVİ BERABER GÖTÜRÜYORUZ DİYEBİLİRİZ

Kariyerimde tam 22 yıldır antrenörlük yapıyorum. Bunun uzun bölümünü Beşiktaş'ta geçirdim. Ama bu seviyede ilk defa bunu yaşıyorum. Tek başıma oluşturmuyorum. 19 yaş altı takımındaki arkadaşlarım benimle beraber. Onların da çok desteğini alıyorum. Kulübümüzün profesyonellerinden çok destek alıyorum. Yardımların en büyüğünü oyunculardan alıyorum. Her biri benden çok daha tecrübeli. Beraber götürüyoruz da diyebiliriz. Onların fikirlerini de soruyorum. Neler hissettiklerini, neleri doğru ve yanlış bulduklarını soruyorum. En doğruyu bulmaya çalışıyorum. Bulamadığımız zamanlar oluyor. Bugün harika bir oyun oynamadık, maçı kazandık.

BANA GÖREVİ VEREN SERGEN HOCAMIZDI

Geçtiğimiz sezon Azerbeycan'da görev yaptım. Oradaki görevim bitince Mehmet Ekşi hocamız Beşiktaş'a davet etti. Ben de söz verdim. Yeni sezon için 5-6 ay vardı. Arada da başka talepler olmasına rağmen hocama verdiğim sözümü tutarak Beşiktaş'ta çalışmaya başladım. Ama bana Beşiktaş 19 yaş altı sorumluluğunu veren de Sergen hocamızdır. Ona bir kez daha teşekkür ediyorum. 19 yaş altı takımında oluşturduğumuz durum belki bana bu görevi getirmiştir. Şu anda gidişattan memnunum. Maçtan bir gün sonrasını düşünmeden yaşıyorum. Öbür gün uyandığımda, neyle karşılaşırsam yaşamaya devam ediyorum.

PERFORMANSI DÜŞÜŞTE OLAN OYUNCULARIN ÇIKIŞA GEÇMESİ

Son dönemlerde performansı düşen oyunculara geldiğimiz günden sonra mutlaka katkımız olmuştur ama bize bağlamak doğru değil. İçlerinde olan durum. Geçen senenin şampiyon takımını konuşuyoruz. Bizim de bazı dokunuşlarımız oldu. Kayserispor maçında Batshuayi'nin attığı golleri ona izletmiştik. Fenerbahçe maçında aynı uygulamayı Larin ve Ghezzal'e yaptık. Onlar geç tepki verdi. Bu maçta tepkileri ortaya çıktı. Birçok konuda onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çok doğru ve iyi insanlardan kurulmuş bir Beşiktaş var. Oluşturulan ortam işimizi kolaylaştırıyor.

SÜPER LİG'DE ŞAMPİYONLUK YARIŞI HAKKINDA

Matematiksel olarak bu durum devam ettikçe sadece Beşiktaş değil, her takım bu yarışın içindedir. Şampiyonluk yarışı geçen seneki gibi bazen son dakikasına kadar gider. Matematiksel olarak sonuna kadar zorlayacağız. Sadece bu hedefin değil, başka hedefin peşinde olacağız. Oyunu güzelleştirmeye çalışan, doğru kulüp yapılanması için çalışacağız. Ben de hangi görevde olursam elimden geleni yapacağım. Bir ayağım Beşiktaş akademisinde olacak. Kalbimin büyük bir kısmı o akademinin içinde olacak. Bu ülkenin çocuklarına inanmaya devam edeceğim. Onlara doğru fırsatın gelmesi için, iyi futbolcu ve insan olmaları için elimden geleni yapacağım." diye yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal