Beşiktaş'ta değişim rüzgarı! Rıza Çalımbay kimlere şans vereceğini açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Lugano maçı öncesi çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çalımbay, yarın oynanacak maç öncesi kadro seçimlerini kimlerden yapacağına da değindi. İşte detaylar...

14.12.2023-09:27 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-10:34) Beşiktaş'ta değişim rüzgarı! Rıza Çalımbay kimlere şans vereceğini açıkladı

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu 6. ve son hafta mücadelesinde yarın İsviçre ekibi Lugano ile yapacakları maç öncesi Letzigrund Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“Gençlere ihtiyacımız var”

Rıza Çalımbay, sözlerine herhangi bir iddiaları olmasa da maçı galibiyetle sonlandırmak istediklerini belirtti. Öte yandan tecrübeli teknik adam, artık gençlere daha fazla şans vereceğini de açıkladı. Çalımbay "Ne olursa olsun, iddiamız da olmasa bütün amacımız maçı kazanmak. Başka hiçbir düşüncemiz yok. Eksik de olabiliriz, başka durumlar da olabilir. Ancak ne olursa olsun buraya kazanmaya geldik. Kadro yapılanmamız sürüyor. Ben de Beşiktaş'ın altyapısından yetişmiş birisiyim. Onun için iyi olan arkadaşlarımızı Sakaryaspor maçında oynattık. Kalan maçlarımızda altyapı futbolcularımızı oynatacağız, yüzde 90 kullanacağız. Çünkü biliyorsunuz 5 tane kadro dışı arkadaşımız var, sakatlarımız da var. O yüzden her zaman onlara gençlere ihtiyacımız olacak. İhtiyaçtan ziyade iyi oldukları için arkadaşlarımızı buraya çağırıyoruz. Onlardan her türlü şekilde yararlanacağız. Yarın 11'de olur, sonradan oyuna girerler önemli değil ancak mutlaka yararlanacağı." diye konuştu.

Rıza Çalımbay

“Bu iğrenç bir şey”

Takımdan 5 oyuncunun kadro dışı bırakılmasının yönetimin kararı olduğunu belirten Çalımbay, bu karara saygı duyulması gerektiğini de vurguladı. Ayrıca Rıza Çalımbay, Halil Umut Meler’e yapılan saldırı hakkında “Bu hakikaten iğrenç ve olmaması gereken bir şey. Hele hele üst düzey başkan seviyesindeki birinin yapmaması gereken bir davranış. Bunu gördüğümde çok üzüldüm. Hele hele yerdeyken kafasına vurmak, tekme atmak... Futbolda galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik var. Hepsini de yaşıyoruz. Antrenörler de futbolcular da bunu yaşıyor. Oyun bu, yenildiğinizde bunu hazmedeceksiniz. Başkan statüsündeki arkadaşımızın da orada daha yapıcı olması gerekiyor. Bu olayların çıkması kötü bir şey. İnşallah bundan sonra bir daha yaşanmaz" cümlelerini kullandı.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal