04.11.2021-10:04 (Son Güncelleme:04.11.2021-10:24)


1

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4. karşılaşmasına çıkan Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 4-0 mağlup oldu. Beşiktaş, Sporting Lizbon'a yenilmesiyle beraber Şampiyonlar Ligi'nden büyük bir gelirden de oldu.



2

Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun 4. haftasında Beşiktaş, Sporting Lizbon'a konuk oldu. Siyah beyazlılar sahadan yenilgiyle ayrılarak ilk puanıyla yine tanışamadı. Grupta üst üste 4. mağlubiyetini alan Beşiktaş, taraftarlarını hayal kırıklığına uğratırken 4. maçından dan eli boş döndü.



3

UEFA sezon başında Şampiyonlar Ligi prim sistemini açıklarken, gruplarda tüm takımlara aldıkları galibiyet başına 2.8 milyon euro verileceğini belirtmişti. Alınan beraberliğin primi ise 903 bin euro olarak aktarılmıştı. Beşiktaş, Borussia Dortmund ve Ajax'a yenilmesinin ardından Sporting'le üst üste 2 kez karşılaştı.



4

Beşiktaş henüz Şampiyonlar Ligi'nde umduğunu bulamazken takımın toplam kaybı ise 11 milyon 200 bin euroya(yaklaşık 125 milyon) lira değerine ulaştı. Beşiktaş oynadığı 4 karşılaşmada tüm primleri rakiplerine kaptırdı. Borussia Dortmund ve Ajax'a karşı üçer puanın yanı sıra toplamda 5.6 milyon euro kaybeden Beşiktaş, Sporting Lizbon ile oynadığı maçlarda da 5.6 milyon euro ödülün Portekiz temsilcisine kaptırdı.



5

Yeni sezonda Beşiktaş, Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi olduğu için UEFA'dan 15 milyon euro (yaklaşık 168 milyon lira) ödül almaya hak kazanmıştı. UEFA sezon sonunda naklen yayın ve pazarlama gelirlerini hesaplayarak kulüplere yüklü ödemeler yapacak. Siyah beyazlıların toplam gelirinin sezon sonunda 30 milyon euro olması bekleniyor.



6

Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde bıraktığı büyük gelir Beşiktaşlı taraftarların da tepkisine neden oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR