Beşiktaş Mağlup Oldu, Galatasaray Zirveye Ortak Oldu!

Süper Lig'de 41. hafta karşılaşmaları dün akşam oynanan maçlardan sonra son buldu. Beşiktaş ve Fenerbahçe kendi evinde 2-1'lik skorlarla kaybederken Galatasaray, Denizlispor deplasmanından galibiyetle dönünce zirve adeta karıştı. Spor yazarları, dün oynanan karşılaşmaları bugünkü köşelerinde değerlendirdi.

12.05.2021-14:40 - (Son Güncelleme: 12.05.2021-14:58) Beşiktaş Mağlup Oldu, Galatasaray Zirveye Ortak Oldu!

Türkiye, Beşiktaş‘ı şampiyon ilan etmişti. Haksız da değildi.  Fatih Terim‘in, ''Biz bitti demeden bitmez'' alışkanlığı güncelliğini korudu. Fatih Hoca, umudun ''entübe hasta'' kadar az olduğu dönemlerde bile ''bitti'' demedi. Demek ki bir bildiği vardı, pes etmedi.

SERMAYEYİ YEDİ BİTİRDİ

Söylemeliyim ki, “% 90 Beşiktaş, % 10 mucize” diye yazıp söyleyenlerden biriyim. Çoğu insan gibi... Şimdi bitime bir maç kala, Beşiktaş sermayeyi yedi bitirdi. Aradaki gol averajı sadece 2‘ye indi.

GERİLİMLİ DEPLASMANDA 

Siyah- beyazlı takım bu şampiyonluk gerilimi ile Göztepe deplasmanında kazanabilir mi? Kazanırsa, iki gollük averajı koruyacak skoru alabilir mi? Üstelik Galatasaray kendi sahasında Malatya ile oynayacak. Düşme tehlikesinden kurtulan, ununu eleyip eleğini asan, rahatına ve huzuruna kavuşan Malatya ile...

SADECE YARIM ADIM

O zaman mucizeye yarım adım var. Sadece yarım adım... Kabul edelim ki, dün akşam alınan sonuçlar, sarı- kırmızılı takımına şampiyon olsun diye, bir Galatasaraylının bile yapamayacağı büyüklükte ikramlar oldu.

G.SARAY SAĞLAMA ALDI 

Beşiktaş, 10 kişilik Karagümrük‘e kaybetti, Fenerbahçe 17 maçtır yenilmeyen Sivasspor‘a... Şampiyonluk diyoruz ama, Fenerbahçe‘nin yenilgisi ile Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ni sağlama aldı, şampiyonlukta Beşiktaş‘ın koluna girdi, hatta bana göre kıl payı öne bile geçti. Ben vurgun buna derim. Ganimet buna derim... Tecrübe bir başka olay...


GERÇEKLERİ GÖREBİLSEYDİ 

Şampiyonluk havasını koklayabilmek, takıma yansıtabilmek, o gerilimli günlerde takımı movite etmek çok başka bir olay... Beşiktaş; Galatasaray maçından sonra kendi kusurlarına gözlerini kapatıp o maçın hakemi Cüneyt Çakır‘ı suçlamak yerine, gerçekleri görebilseydi, kuşkunuz olmasın büyük ihtimalle Karagümrük maçını kaybetmezdi.

Galatasaray‘ın Beşiktaş maçından sonra kalan iki maçı da bir fikstür kolaylığı... Bunu kabul edelim. Küme düşen Denizlispor, yarım takımı ile Galatasaray‘a iyi bile direndi. Galatasaray çok üstün oynadığı maçın ikinci yarısının çok büyük bir bölümünde, işi sermese, o 2 gollük averaj farkını bile kapatıp öne geçebilirdi. Hakem Galip Bitigen 3 penaltı kararında da haklı... VAR, hakemin iptal ettiği golü verdirmekte haklı...


BU YAŞTA BU İŞLERE BAŞLAMAYIN

Genç Emirhan, üçüncü penaltıda Onyekuru‘nun ayaklarına sarılıp penaltı yapıyor, sonra hakeme “Ne yaptım?” diye itiraz ediyor. Bırakın, bu yaşta bu işlere başlamayın. Gözler cumartesi maçlarında... Fenerbahçe‘ye geçmiş olsun. İkinciliği ya da şampiyonluğu mucize gibi... Gerçi mucizeler oluyor ama Fenerbahçe‘nin o mucizeyi gerçekleştirerek parıltısı yok.

HEYKEL GİBİLER 

Beşiktaş için Galatasaray maçı yorumunda, ''Şampiyonluk heyecanından taş kesilmişler. Heykel gibiler'' diye yazmıştım. Karagümrük maçında da gördük. Göztepe deplasmanına kadar aslına dönüp, ''güçlü oyun''u yeniden yakalarlar mı, çok sanmam...

İPİ G.SARAY GÖĞÜSLER 

Yanılırsam, bir daha yanılmış olurum. Son haftaya girerken Beşiktaş lider ama ipler Galatasaray‘ın eline geçmiş gibi... Galatasaray mucizeyi gerçeğe dönüştürmeye yarım adım kalmışken bu fırsatı ve şansı tepmez. Malatya‘yı ''ham'' yapar. Farkı arar ve büyük ihtimal yakalar. Fatih Hoca başka ihtimale izin vermez. Beşiktaş‘ın son maça önde girdiği maratonda ipi Galatasaray göğüsler gibi görünüyor.

CİMBOM'U LİDERLİKTEN ETTİ

Maç 2-0 iken Emre Akbaba’nın penaltıyı gole çevirememesi sarı-kırmızılıları sıkıntıya soktu. Daha sonra hocanın yaptığı değişiklikler, bilhassa Mustafa Muhammed’in oyuna girişi, attığı iki gol, yine averaj bakımından taraftarı heyecanlandırdı ama bu sefer de bir türlü toparlanamayan Onyekuru’nun kaleciyle karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda topu ağlara gönderememesi Cim Bom’u liderlikten etti.

En önemlisi, Denizlispor karşısında dün akşam takım biraz daha istekli olsa, gol sayısını artırabilseler şampiyonluk için daha da umutla bakacaklardı. Evet yine bu şans var; haftaya kendi sahasında Yeni Malatyaspor ile oynayacak. Beşiktaş ise Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak.

AVERAJ KAPANIR MI BİLMİYORUM

Şimdi Galatasaray’ın son karşılaşmada alacağı skor, attığı gol sayısı bu sezonun şampiyonunu tayin edecek. Aradaki üç gollük averaj kapanır mı, bilmiyorum. Tabii aynı şans Beşiktaş için de var. Göztepe karşısında onlar da farklı galip gelirlerse bu sefer Galatasaray ligi ikinci olarak bitirecek.

FENER MUCİZEYE BIRAKTI

Fenerbahçe ise aldığı mağlubiyetle şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı. Gelecek hafta kalbi olan Galatasaray’ın da Beşiktaş’ın da maçını seyretmesin. Sezonun son haftası iki takımın da oynayacağı maçlarda alacağı sonuçlar şampiyonu tayin edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal