Beşiktaş Larin'i Gönderip Artem Dovbyk'yi Alıyor

Beşiktaş, Kanadalı golcüsü Cyle Larin'in gitmesi durumunda hücum hattını Ukraynalı Artem Dovbyk transfer etmeye hazırlanıyor.

15.04.2021-14:52 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-14:52) Beşiktaş Larin'i Gönderip Artem Dovbyk'yi Alıyor

Süper Lig'in lideri Beşiktaş, gelecek sezon hücum hattını güçlendirebilmek adına transfer çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Kanadalı golcü Cyle Larin'e iyi bir teklif yapılması durumunda yönetimin son treni kaçırmadan yeşil ışık yakacağı biliniyor. Hücum hattındaki eksikliği giderebilmek veya bu bölgedeki rekabeti kızıştırabilmek adına Ukrayna ekibi Dnipro-1'in golcüsü Artem Dovbyk yönetimin radarına girmiş durumda. Bu sezon, Ukrayna Kupası'nda gösterdiği performansla takdir toplayan forvet için Avrupa'dan da talipleri var.

SAKATLIKLAR BEŞİKTAŞI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Beşiktaş'ın Erzurum deplasmanında önemli hücum oyuncularından Cenk Tosun'u kaybetmesi, siyah beyazlı kulübün sezon boyunca aldığı en kötü haberlerden biriydi. Nitekim, Aboubakar'ın da sakatlıklardan kurtulamamasından ötürü Beşiktaş'ın hücum hattına yeni bir oyuncu transfer edeceği gelen haberler arasında. Ukrayna kaynaklarına göre, Beşiktaş'ın Artem Dovbyk için fırsat kolladığını yazdı. 

ARTEM DOVBYK'İN PERFORMANSI

21 Haziran 1997 doğumlu, 23 yaşındaki taze kan Artem Dovbyk futbol hayatına doğup büyüdüğü ülkede; Ukrayna'da başladı. 2014 yılında henüz 16 yaşındayken 2. Lig ekibi FK Cherkasy'de 21 maça çıkıp 7 gol atma başarısı gösteren Dovbyk, Dnipro tarafından keşfedilip Moldova ekibi Zaria Balti'ye kiralandı. Moldova dönüşü Dnipro ile 23 maça çıkan Dovbyk, 6 gol atarak takımının değişmezlerinden biri haline geldi.

Ertesi sezon 13 maçta 12 gol atınca iyice parladı. Bu kez Danimarka ekibi Midtjylland'ın radarına girdi. Danimarka kulübü, Dovbyk'i bedelsiz olarak kadrosuna kattı. 3 yıl boyunca burada dikiş tutturamayan Dovbyk, bu kez SK Dnipro-1 takımıyla anlaştı. Bu sezon 23 maça çıkıp 9 gol, 1 asist yapan futbolcu; Ukrayna Milli Takımı aday kadrosuna çağrıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal