Berna Laçin'den Karşı Dava Geldi

İdam cezası ile ilgili attığı tweet'in ardından hakkında soruşturma açılan Berna Laçin konuştu. Laçin, asıl kendisinini hedef gösterildiğini ve şikayetçi olacağını söyledi.

04.07.2018-16:25 - (Son Güncelleme: 04.07.2018-16:17) Berna Laçin'den Karşı Dava Geldi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, oyuncu Berna Laçin için sosyal medyadan gerçekleştirdiği paylaşım sebebiyle "halkın dini duygularını aşağılama" suçundan soruşturma açtı. Laçin bazı troll hesapları kendisini hedef gösterdiğini ve şikâyetçi olacağını söyledi.

"HALKI GALEYANA GETİRDİLER, BENDE ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Kaçırılan, cinsel saldırıya uğrayan ve öldürülen çocuk olayları sonrasında "İdam çözüm olsaydı. Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni" diye tweet atan Berna Laçin için "halkın dini duygularını aşağılama" suçundan soruşturma açıldı. Konu üstüne sosyal medyada hedef gösterildiğini belirten Laçin, "Esas bana karşı yapılan örgütlü saldırı, halkı galeyana getirmektir. Ben şikayetçi olacağım." dedi.

"İDAMIN ÇÖZÜM OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORUM"

Bianet'ten Halut Kalafat'a açıklamalar yapan Laçin şunları kaydetti: "Esas niyetleri idam cezasını getirmek. İdamı getirmek dileyen bir grup, idama karşı çıkanları hedef göstererek halkı galeyana getirmek istiyor. Tweet'i öğleye yakın attım. Esas saldırı akşam saatlerinde başlamış. Bazı troll hesaplar beni hedef göstermiş"

Laçin, "Yalnızca dini duygulara değil, insanların tüm değerlerine saygı gösteririm. İslamiyet'i aşağılama gibi bir manası yok yazdığım yazının. Açık şekilde idamın çözüm olmayacağını söylüyorum sadece" dedi.

"RESMİ BİR TEBLİGAT GELMEDİ"

Kendisi için soruşturma açıldığını gene kendisine hakaret eden Twitter kullanıcılarının attıkları tweet'lerden haber aldığını söyleyen Laçin, kendisine şimdilik resmi bir yazı gelmediğini söyledi. Ayrıca tebligat geldiğinde gidip beyanını vereceğini bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal