18.07.2022-09:09 (Son Güncelleme:02.09.2023-13:24)


1

Kimdir?

Kimdir?

Bergüzar Korel, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. Korel, Tanju Korel, Hülya Darcan çiftinin kızlarıdır. 27 Ağustos 1982 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Bergüzar Korel, Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu. 1.79 boyunda olan Bergüzar Korel, 59 kilodur. Girit, Rumeli ve Arnavut kökenlidir. Çocukluğunu Ulus'ta geçiren Korel, ilk öğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu, orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde tamamladı. Kolejden mezun olmasının ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü tamamladı. Okul hayatı boyunca birçok oyun ve kısa filmde rol aldı. Aynı zamanda Devlet Tiyatrosu Kuvâ-yi Milliye oyununda yardımcı oyuncu olarak rol aldı. Bir süre Nicole Kidman ve Tom Hanks’in oyuncu koçluğunu yapan Susan Baston ile çalıştı ve Özay Fecht’in workshop çalışmalarına katıldı. Türk sinema televizyonlarında ve özellikle tiyatroda kalıcı olmak istediğini ve bunun için de çok çalıştığını her fırsatta söyleyen yıldız; voleybol, buz pateni, rüzgâr sörfü gibi sporların yanı sıra dans ve piyano eğitimi de almıştır. Bergüzar Korel, tiyatro ve sinema oyuncusu Halit Ergenç ile 2009 yılında evlendi. 2010 yılının Şubat ayında çiftin Ali isminde bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir. 2020 yılının Mart ayında çiftin Han isminde ikinci erkek çocukları dünyaya gelmiştir. 2021 yılının Kasım ayında çiftin Leyla isminde kız çocukları dünyaya gelmiştir. Son olarak Bergüzar Korel'in yurt dışı açıklaması herkesi şaşkına çevirdi.



2

Fimleri

Fimleri

2012-2014 Karadayı - Hakim Feride 2011 Muhteşem Yüzyıl 2010 Bitmeyen Şarkı 2009 Aşk Geliyorum Demez 2006 2009 Binbir Gece 2006 Kurtlar Vadisi Irak 2005 Zeytin Dalı 2001 Cemalim 1999 Şen Olasın Ürgüp 1998 Kırık Hayatlar



3

Betgüzar Korel'den cesur pozlar

Betgüzar Korel'den cesur pozlar

Ünlü oyuncu Bergüzar Korel, yeni projesi için imaj değişikliğine gitti. 3 çocuk annesi Korel, düzgün fiziği ile havuz başından kaeresini paylaştı. Ünlü oyuncunun fotoğrafına yorum yağarken, bazı takipçileri "3 çocun annesine yakışmıyor", "millete ahlak dersi verirsiniz oldu mu şimdi" şeklinde eleştirilerde bulundu.



4

Aldığı ödüller

Aldığı ödüller

2013 Altın Kelebek - En İyi Kadın Oyuncu - Karadayı 2012 YBTB"nin - Yılın Kadın Oyuncusu 2012 Ayaklı Gazete - En İyi Drama Kadın Oyuncusu 2012 RTGD'nin - Yılın Kadın Oyuncusu 2010 Aslan Max - En Sevilen Çocuk Programı 2008 Burç Okulları - En Başarılı Kadın Oyuncu 2007 RTGD'nin - TV Yıldızı ödülü 2006 Altın Kelebek - En Başarılı Kadın Oyuncu



5

Evliliği

Evliliği

Asıl şöhreti Binbir Gece Masalları ile yakalamıştır. Korel, kendisi gibi oyuncu olan Halit Ergenç ile mutlu bir evliliği bulunuyor.



6

Çocukları

Çocukları

Bu evlilikten 3 çocukları var. Kızı Leyla'yı kucağına aldıktan sonra bir süre setlerden uzak kalmaya kara verdiler. Bir süredir başka ülkeden fotoğraf paylaşan çiftin Londra'da yaşayacakları ortaya çıktı.



7

Yurt dışı açıklaması

Yurt dışı açıklaması

Ünlü çifte sorulan "yurt dışına taşınacak mısınız" sorusuna "Biz sürekli gelip gidiyorduk.Pandemi döneminde pek gidememiştik. İstanbul'u terk etmedik ama orada bir evimiz var. Türkiye daha güzel. Burası bizim memleketimiz. Kalabalıktan kaçtığımız yok. Burada da yeri geliyor metroya biniyorum yeri geliyor dolmuşa da biniyorum" cevabını verdi.



8

İngiltere'ye taşındı

İngiltere'ye taşındı

İngiltere'de ev alan çift, projeleri olmayacakları dönemde Londra'da yaşayacaklar. İkili, set olduğu zaman İstanbul'a gelip, kamera karşısına geçecek.



9

Paylaşımlarla olay yarattı

Paylaşımlarla olay yarattı

Son dönemlerde yurt dışında yaptığı paylaşımlarla adından sıkça söz ettiren ünlü oyuncu katıldığı parti ve sonrasında başına gelenler yüzünden gündem oldu.



10

Uğur Aslan'ın doğum günü partisi

Uğur Aslan'ın doğum günü partisi

Yargı dizisinin Eren Komiser'i Uğur Aslan, geçtiğimiz günlerde yeni yaşını arkadaşları ile birlikte kutladı. 50 kişinin katıldığı yeni yaş günü partisine çok sayıda ünlü isim katıldı. Fakat, coşkulu geçen kutlamanın sonu çok iyi bitmedi. Başarılı oyuncunun yeni yaşını kutlamak isteyen birçok ünlü, partide oldukça eğlendi. Davetliler arasında Yargı dizisinin ekibinin yanı sıra, Bergüzar Korel, Demet Akbağ, Esra Erol, Barış Falay ve Ebru Şahin gibi isimler de vardı. Büyük bir çoşku ile kutlanan partinin sonu karantina ile bitti. Oyuncu Bergüzar Korel'in doğum gününün sonrasında rahatsızlandığı ve yapılan koronavirüs test sonucunun pozitif olduğu ortaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr