Berat Albayrak'tan Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Bakan Berat Albayrak, enerji alanında kadın personel sayısının az olduğu sebebiyle bu alanda pozitif ayrımcılık yapılacağını ifade ederek, "Sizlere ihtiyacımız var" dedi.

07.03.2018-11:41 - (Son Güncelleme: 07.03.2018-11:34) Berat Albayrak'tan Kadınlara Pozitif Ayrımcılık

Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar ödül töreninde Türk kadınlarına "enerji ve maden alanında sizlere büyük ihtiyaç duyuyoruz" ifadeleriyle çağrı yapan Bakan BeratAlbayrak, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, kadın personel oranının beklediğimiz noktada olmadığı bu alanda biz sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız." şeklinde konuştu.

Bakan Albayrak, konuşmasında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ederek, bu gününü, cinsiyet adaletsizliğine son verecek bir başlangıç olmasını istedi.

Türkiye'nin, kadını başının tacı, aile kurumunun mimarı olarak belirten kadim bir medeniyetin, cenneti kadının ayakları altına seren yüce bir dinin mensubu olduğunu dile getiren Bakan Albayrak, "Bizler kadın ve erkeği birbirini tamamlayan, onları bir elmanın iki yarısı gibi gören bir zihniyetin temsilcileriyiz. Tarihimizin hiçbir kısmında kadınlarımızın hor görüldüğü ya da toplum dışına itildiği bir dönem olmamıştır. Dünya tarihinde kadının ismi yokken, Türk kültüründe, devlet yönetiminden sosyal ve kültürel hayata kadar her alanda bizleri zirveye taşıyan kadınlarımızın izlerini görmek mümkündür." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal