Benzin ve motorinde 6 liralık sürpriz! İndirimler üst üste geldi vatandaş sevindi

Petrol fiyatlarındaki hareketlilik akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Peş peşe gelen benzin ve motorin zamlarından sonra yeni bir indirim haberi geldi. Benzinin litre fiyatına bugünden itibaren 96 kuruşluk indirim yapılırken, fiyatlar Mayıs ayı seviyelerine tekrar dönmüş oldu. Peki, güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

19.07.2022-13:42 - (Son Güncelleme: 19.07.2022-13:42)

Küresel piyasalardaki gelişmelerden dolayı Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasından bu zamana dek en düşük seviyeye inan brent petrol, yeni haftayı yukarı yöne çıkarak karşıladı. Fiyatların yukarı yönde ilerlemesinin nedeni ise ABD Merkez Bankası'nın agresif bir faiz artışı yapmayacağına dair beklentiler etkili oldu. Akaryakıt fiyatlarına etki eden petrolde ki düşüşten sonra benzin ile motorin fiyatlarında sevindiren bir gelişme oldu. 

Benzine son dakika indirimi!

Cuma günü benzine 86 kuruş indirim gelmiş fakat resmi tatilden dolayı indirim gerçekleşememişti. Cuma günü gerçekleşmeyen indirim sonrasında indirimin oranında değişiklik oldu ve 96 kuruşa çıktı. Bu gelişme sonrasında bu gece yarısı itibari ile benzin fiyatlarında 96 kuruşluk gerileme daha oldu. 

Motorin 30 TL'nin altına düştü

30 lirayı bulan motorin fiyatlarına 2 hafta içinde 5,44 TL indirim gelmişti. 25 TL'nin altına inen motorin fiyatları 84 kuruşluk zam sonrasında tekrardan 25 TL'nin üstüne çıkmıştı.

Son bir ayda 6 lira gerileme!

Yapılan son indirimler sonrasında benzin fiyatları Mayıs ayı seviyelerine dönmeyi başardı. 11 Haziran'da benzinin litre fiyatı 28,50 TL olarak rekor kırmıştı. Yapılan son zam sonrasında 1 ayı geçkin sürede fiyatlarda 6 liralık gerileme oldu. 

 akaryakıt

"Akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler bekleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin gündeminde yer alan akaryakıt fiyatlarına dair açıklama yaptı. Bakan Nebati, Ukrayna ve Rusya savaşının tetiklemesi ile, geçtiğimiz aylarda petrol fiyatlarında küresel çapta yaşanan fiyat artışının doğal olarak Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına da etki ettiğini söyledi.

Türkiye'de benzin litresinin 27 TL, motorin litresinin ise 30 TL seviyelerini gördüğüne dikkat çeken Nebati, "Bu istenmedik ancak zaruri yükselişler gerçekleşirken küresel durumu görmezden gelip bunu sadece ülkemizde yaşanan bir sorunmuş gibi lanse edenlerin, son dönemde ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarındaki düşüş ivmesini ise göz ardı etmeleri düşündürücüdür." dedi.

Bakan Nebati, küresel fiyat oluşumlarının etkisiyle kısa sürede akaryakıt fiyat düşüşlerinin devam edeceğini söyleyerek, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir." dedi.

 akaryakıt indirimi

19 Temmuz 2022 akaryakıt fiyatları

İSTANBUL

Motorin litre fiyatı 25,40 TL

Benzin litre fiyatı 22,70 TL

LPG litre fiyatı 10,52 TL

ANKARA

Motorin litre fiyatı 25,49 TL

Benzin litre fiyatı 22,82 TL

LPG litre fiyatı 10,84 TL

İZMİR

Motorin litre fiyatı 25,50 TL

Benzin litre fiyatı 22,82 TL

LPG litre fiyatı 10,64 TL

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal