Benleri Koparmanın Zararları Nelerdir?

Benlerin koparılmasının yahut ameliyat ile alınmasının kanser oluşumuna yol açtığına dair yaygın bir söylenti vardır. Peki, benleri koparmak tehlikeli mi? Et benleri koparmak zararlı mı? Kötü huylu et beni tedavisi nedir? Detaylar haberimizde...

28.01.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 26.11.2021-18:03) Benleri Koparmanın Zararları Nelerdir?

Benlerin koparılmasının yahut ameliyat ile alınmasının kanser oluşumuna yol açtığına dair yaygın bir söylenti ortada dolaşmaktadır. Fakat benlerin koparılması ile kansere yakalanma ilişkisi arasında hiçbir bilimsel kanıtlanmış bilgi yoktur.

BENLER İLE OYNANMASI ENFEKSİYONA NEDEN OLUYOR!

Kanser bölünme döngüsü bozulmuş ve kontrolsüz hale gelmiş olan hücredir. Hücrenin her bölünme işlemi, kanserli bir hücrenin yaratılmasına neden olabilir. Fakat bu kanser olayının doğrudan beni kaşımak ile bir bağlantısı bulunmamaktadır. Burada odaklanılması gereken asıl olay benin sürekli olarak kaşınması ve benin yolunması, enfeksiyona sebebiyet vermektedir. Benler ile oynanmasının tavsiye edilmemesi tam da bu yüzdendir.

BENLERİN SIKLIĞI KİŞİDEN KİŞİYE DEĞİŞMEKTEDİR!

Benler, deri üzerinde melanosit hücrelerinde oluşan, melanin birikiminden ötürü siyah veya buna yakın renklerde görülen lezyonlardır. Benlerin görülme sıklığı kişiye göre değişmektedir.

HER 100 BEBEKTEN BİRİ BEN İLE DOĞUYOR!

Yayınlanan istatistiklerin sonucu şöyledir; ''İstatistiki olarak her 100 bebekten 1 tanesi en az 1 adet ben ile doğmaktadır. Ayrıca ömür içerisinde oluşan benlerin çok büyük bir kısmının 20 yaşına ulaşmadan önce oluştuğu bilinmektedir ve 30 yaşından sonra yok oldukları görülebilir. Beyaz tenli gençlerde ortalama 100 civarında ben bulunur ve bu sayı 400'e kadar ulaşabilir.''

BENLER KANSERİN HABERCİSİ OLABİLİR Mİ?


- Benlerin pek çok farklı tipi bulunmaktadır.

- Benler ile ilgili en mühim konu iyi huylu ya da kötü huylu olmalarıdır. 

- Benler kanser göstergesi değildir fakat benlerin yapısı kanser belirtisi olabilir. Eğer ben yapısı asimetrik ise, benin sınırları pürüzlüyse, rengi değişiyor ise çapı giderek artıyorsa ve benlerin genel sayısı abartılı biçimde artıyorsa acil olarak bir uzmana başvurmak gerekmektedir.

KÖTÜ HUYLU BENLERİN TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?


Doktorun kararı doğrultusunda kötü huylu ben vücuttan alınabilir. Bunun kararı alınırken biyopsi yapılarak bu karar verilir. Ben alma işlemi genelde keserek alma şeklinde ya da lazer ile yapılmaktadır. 

BENLER İLE OYNAMAYIN!

Benleri yolmak pek çok enfeksiyonel hastalığı tetikleyebilmektedir. Enfeksiyonel hastalık riskini ortadan kaldırmak amacı ile  benlerinize dokunmamanız, kaşımamanız ve yolmamanız tavsiye edilmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal