Benjamin Button Hikayesi Gerçek Oldu! 10 Yaşındaki Çocuk Yaşlılıktan Öldü

Progeria, bilindik adıyla Erken Yaşlanma Hastalığıyla mücadele eden 10 yaşındaki Irina Himiç, hayatını kaybetti.

03.07.2021-12:34 - (Son Güncelleme: 03.07.2021-12:34)

Çok nadir görülen ve ülkemizde erken yaşlanma hastalığı olarak bilinen Progeria’yayla mücadelede eden 10 yaşındaki Irina Himiç, Ukrayna’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Rusya’nın Vinnitsa bölgesinde yaşayan ve erken yaşlanma hastalığı ile mücadelede eden Irina Himiç’in hayatını kaybettiğini, annesi Dina Himiç sosyal medyada yaptığı açıklamada duyurdu. Bir süredir erken yaşlanma hastalığıyla mücadele eden 10 yaşındaki kızının kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiğini belirtti. 

PROGERİA HASTALIĞI 13 YILDA 80 YAŞINADA GÖRÜNÜMÜNE NEDEN OLUYOR

Çocukluk döneminde görülen erken yaşlanma hastalığının ortalama yaşam beklentisi 13 yılken 10 yaşında yaşamını kaybeden Irina’nın, hastalık teşhisi beş yıl önce konulmuştu. Uzmanlar 10 yaşındaki Irina’nın, 70 yaşında bir insan gibi görünmesinin nedenini, ‘Normalde ortalama 80 yıl yaşayan sağlıklı bir birey, bu hastalık nedeniyle 12-13 yaşlarında hayatını bedensel yaşlanma nedeniyle yitiriyor’ şeklinde açıkladı.

erken yaşlanma hastalığı

Genetik bir sendrom olarak görülen bu hastalık, çok nadirde olsa bazı hastalarda kendini geç gösterebiliyor. Hutchinson-Gilford sendromu olarak ta adlandırılabilen erken yaşlanma hastalığının ne yazık ki tedavisi bulunuyor. Progeria hastalığı ile, cilt ve iç organlarda vücudun erken yaşlanmasının neden olan değişiklikler yaşanıyor. Bu hastalığa sahip bebekler, birkaç ay boyunca normal seyirlerinde gelişiyor ancak daha sonra yaşlanma belirtileri giderek hızlanıyor ve ortalama 13 yaşında hayatlarını kaybediyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal