Belgrad Ormanı giriş ücretleri ne kadar? Belgrad Ormanı giriş ücretlerine zam mı geldi, girişler ne kadar oldu, kaç TL?

Bahar aylarının gelmesinin ardından insanlar kendilerini dışarıda güzel havanın tadını çıkarmak için doğayla beraber olmak istiyor. İstanbullular da bunun için en çok tercih edilen yer olan Belgrad Ormanı ziyareti yapmak istiyorlar. Ancak gelen zammın ardından giriş ücretlerinin ne kadar olduğu merak ediliyor.

06.04.2022-16:22 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-16:22) Belgrad Ormanı giriş ücretleri ne kadar? Belgrad Ormanı giriş ücretlerine zam mı geldi, girişler ne kadar oldu, kaç TL?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan son zamlar Belgrad Ormanı giriş ücretlerini de kapsamakta. 2019 yılında giriş ücreti yayalar ve bisikletli olarak gelen kişilerden alınmıyordu. İBB ilk olarak yaya ve bisikletlilere giriş ücreti koydu. Akabinde ise tüm şeyleri etkileyen zamlar giriş ücretlerini de etkiledi.

Belgrad Ormanı giriş ücreti

Giriş ücretleri 2022 yılının ocak ayında binek araç giriş ücreti 15 liradan 17 liraya yükselmişken nisan ayında tekrar zam geldi ve giriş ücretlerine %112 zam yapılarak ücretler 36 TL oldu.

belgrad ormanı

Belgrad Ormanı nerededir?

Belgrad Ormanı, Çatalca Yarımadası'nın en doğu ucunda, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda yer almaktadır. Doğal halinde bulunan ağaçlık bir alandır. Doğusunda İstanbul Boğazı, kuzeyinde ise Karadeniz bulunmaktadır. Eski tarihlerde bulunan ülkelerin içme suyu kaynaklığını yapmaktaydı.

Ormanın ismi ise Kanuni Sultan Süleyman'ın Sırbistan seferi dönüşü beraberinde getirdiği Belgradlıların yerleştirildiği Belgrad köyünden almaktadır. Köylüler oraya yerleşmiş ancak yerleşim kurulmasından sonra ise suyun kirletildiği görülünce padişah konu ile ilgili gerekli önlemi almış ve köyü başka bir yere taşımış. Bu önlemler ise günümüze kadar sürmüş ve suyun kirletilmesi önlenmeye çalışılmıştır. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal