Belgrad Ormanı giriş ücreti ne kadar? 2022 Belgrad Ormanı araç giriş ücret bilgiler

İstanbul'da bulunan ve binlerce ziyaretçiyle buluşan Belgrad Ormanı'nın giriş ücreti merak konusu oldu. Belgrad Ormanı'na girişler ne kadar? Haberimizde detaylara yer verdik...

20.05.2022-19:56 - (Son Güncelleme: 20.05.2022-19:56) Belgrad Ormanı giriş ücreti ne kadar? 2022 Belgrad Ormanı araç giriş ücret bilgiler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Belgrad Ormanı neredeyse her gün ve özellikle de hafta sonları onlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Dolayısıyla ormana giriş ücretleri araştırılmaya başlandı. Biz de bu haberimizde detaylardan bahsettik.

Belgrad Ormanı giriş ücreti

Belgrad Ormanına araç ile girişler Ocak ayında 15 TL'den 17 TL'ye yükselmişti. Ardından Nisan ayında giriş ücretleri 36 TL'ye çıkarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi aldığı tepkilerin ardından giriş ücretini 30 TL'ye düşürmüştü. Son olarak sabit kalan giriş ücreti 30 TL olarak kaydedildi.

Havaların güzelleşmesi ile beraber vatandaşlar vakitlerini ormanda geçirmek için gittiklerinde giriş ücretinin yükseldiğini gördüler. Araçlarını park ederek yürüyüşe devam eden halk ise ücretlerin fazla olmasına tepki gösterdi. Spor amacıyla ormana gelenlerden Özgür Yıldırım, giriş ücretlerinin bu kadar fazla olmasının anlamsız olduğunu dile getirdi. Konuya ilişkin şunları söyledi:

"Buraya her sınıftan insan geliyor. Belli zümreye hitap eden bir yer değil, o yüzden giriş ücret konusunda bir şey yapılmalı. Geçen ay sanırım 20 liraydı, 36 oldu, şu an 30 lira. Düzenleme yapılması lazım. Ücretlerin makul rakama indirilmesini istiyorum. Buraya her zümreden insan geliyor. Bu zammın açıklaması, mantığı yok."

belgrad ormanı

"Önceki fiyatlar makuldü"

Yine her hafta antrenman için ormana gelenlerde Yusuf Ünver ücretlerin şuan 30 TL olduğunu dile getirirken önceden 17 TL verdiklerini dolayısıyla fiyat artışlarının gereksiz olduğunu dile getirdi. Ünver, konuyla alakalı şunları söyledi:

"15-17 liralar ideal ama 30 lira pahalı. İki hafta önce artışı öğrendik. Önceki fiyatlar makuldü. Herkesin bütçesine uygun, ortalama 20-25 liralar olursa iyi olur."

Ocak ayında 17 TL'ye yükselen Belgrad Ormanı giriş ücretleri aradan üç ay geçmesi ile beraber %112 zam ile 36 TL'ye çıkarılmış ve tepki görünce 30 TL'ye düşürülmüştür. 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal