Belçika'da Yeniden Coronavirüs Tedbirleri

Belçika’da coronavirüs vakalarında gerçekleşen yükseliş sebebi ile birçok yasak geri getirildi. Ailelerin görüşme çemberi 15 kişiden 5 kişiye düşürülürken, belediyelerin yetkileri de arttırıldı.

27.07.2020-23:47 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-23:44) Belçika'da Yeniden Coronavirüs Tedbirleri

Coronavirüs salgınının Avrupa'da yeniden etkisini yükseltmesi ile birçok ülke yasaklar geri getirmeye başlandı.

Dünyada coronavirüs sebebiyle nüfusa oranla en fazla ölümün gerçekleştiği Belçika'da son 24 saatte 266 yeni vaka tespit edilmesi ile vaka sayılarında yüzde 71'lik artış meydana geldi.

Ülkenin salgınla mücadele sürecini yöneten bilim kurulu ve siyasi yetkililerin oluşturduğu Ulusal Güvenlik Konseyi olağanüstü gündem ile toplandı. Toplantıda salgınla mücadele amacı ile birçok kısıtlama geri getirildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Belçika Başbakanı Sophie Wilmes, “Eğer şimdi köklü tedbirler almazsak durum çok ağır bir hal alabilir'' dedi.

Alınan kararları duyuran Başbakan Wilmes, “Avrupa genelinde olduğu gibi Belçika'da vaka oranları yükselmeye devam ediyor. Anvers gibi bazı bölgelerde ise daha büyük bir yoğunluk görüyoruz. Bugün gelişmeler nedeniyle olağanüstü toplandık. Aldığımız kararlarla amacımız genel bir kapanmayı ve okulların açıldığı günlerde ağır bir salgın durumunu engellemektir'' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal