Belçika'da Çalışma Günleri Azalacak

Belçika'da çalışma günlerini 4 güne düşüren teklif cevap bekliyor. Kendisine gelen teklifi değerlendirmeye alan Belçika Federal Hükümeti'nin kararı önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.

11.10.2021-14:17 - (Son Güncelleme: 11.10.2021-14:40) Belçika'da Çalışma Günleri Azalacak

Belçika Federal Hükümeti, haftalık çalışma günlerinin 5'ten 4'e düşürülmesi için kendisine gelen teklifi değerlendirmeye aldı.

Liberal görüşlü siyasetçiler ve milletvekilleri tarafından yapılan 4 günlük çalışma teklifi, haftalık çalışma saatinin değişmemesini ancak gün sayısının düşürülmesini istiyor.

Bu teklife göre haftalık çalışma saatinin azaltılmaması koşuluyla 4 güne düşürülmesi isteniyor. Belçika'nın Flaman Bölgesinin Yeşiller Partisi Başkanı Meyrem Almacı, basına yaptığı açıklamada, "Prensipte bu önerinin çalışanların özgürlüğü bakımından iyi olduğunu düşünüyoruz ama tabii karar çalışana bırakılacak." dedi.

SOSYALİSTLER TEPKİLİ

Yeşiller Partisi, yaptığı yazılı açıklamada bir karara varmadan önce sendikalar, işverenler ve çalışanların fikirlerinin alınması gerektiğini de vurguladı. Sosyalist sendikalar ise öneriye karşı çıktı. Sosyalist Sendika temsilcileri, çalışma günlerinin düşürülmesinin anlamsız olduğunu bununla birlikte çalışma saatlerinin de düşürülmesi gerektiğini insanların kendilerine ve ailelerini daha fazla vakit ayırması gerektiğini savundu.

Federal Hükümetin çalışma kararını önümüzdeki hafta açıklaması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal