18.06.2020-09:00 (Son Güncelleme:26.04.2024-23:22)


1

Bel fıtığınız varsa ya da çalıştığınız işten dolayı çok fazla bel ağrısı çekiyor olabilirsiniz. Bu ağrının devamlı olması sizi rahatsız ediyor olabilir. Çektiğiniz bel ağrılarını yoğa yaparak azalacağını biliyor muydunuz? Bel ağrılarınıza iyi gelecek yoga hareketleri...



2

1. Kedi-Köpek (cat-dog) Duruşu

 1. Kedi-Köpek (cat-dog) Duruşu

Basit bir başlangıç ideal bir duruş şeklidir. Omurganın içe ve dışa bükerek hareket ettirmenizi sağlar. Bu şekilde bel bölgeniz rahatlatır ve esnetir. Ellerin konumu hemen omuzlarında altında olacak şekilde durmalıdır. Bu pozisyonda kollarınızda ve bileklerinizde herhangi bir baskı hissetmemeniz gerekir. Dizlerinizi de kalçanızın altına gelecek şekilde yere koymuş olduğunuzdan emin olun. Bu duruş sizin için rahatsa derin nefes alın, nefesinizi verirken sırtınızı ve omurganızı düz hale getirin.



3

2. Aşağı Bakan Köpek Duruşu

2. Aşağı Bakan Köpek Duruşu

Bu duruş topuklardan başlayarak ensenize kadar bir esneme sağlayacaktır. Bu pozisyonda bacak arkasında kaslar mümkün olduğunca çok çalışacaktır. Dört ayak pozisyonundayken ellerinizden alacağınız güç ile kalçanızı yukarı kaldırmaya çalışın. Vücudunuzun tam bir üçgen olması gerekir. Derin nefes alıp verdikten sonra ayaklarınızla yavaşça ellerinize doğru yürüyerek yukarıya doğru kalkın, rahatlayın.



4

3. Sfenks Pozu

3. Sfenks Pozu

Bu poz hafif arkaya eğilerek bel ve omurgayı dengeler. Yüz üstü uzanarak ayaklarınızı da iyice arkaya doğru uzatın. Ellerinizden destek alarak gövdenizi yukarıya doğru kaldırın ve belinizde hafif bükülme olana kadar başınızı yukarı uzatın. Omuzlarınızı ve belinizin serbest olduğundan emin olun. Daha sonra dikkatli bir şekilde geriye doğru esneyin.



5

4. Çocuk Pozu

4. Çocuk Pozu

Bir önceki pozisyon olan sfenks pozunda kaldıktan sonra tekrar yüz üstü yatarak bir- iki nefes alarak dinlenin. Ellerinizden alacağınız güç ile doğrularak kalçanızı ayaklarınızın üzerine düşecek şekilde öne kapanın. Kollarınızı uzatabildiğiniz kadar ileriye uzatmaya çalışın. Bu hareketi dilerseniz dört defa tekrarlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR