Beklenen tarih belli oldu! Başkan Erdoğan Putin ile görüşmek için Rusya'ya gidiyor!

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor. Erdoğan 5 Ağustos'ta Rusya'ya gidecek ve Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin ile görüşecek.

26.07.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-16:30) Beklenen tarih belli oldu! Başkan Erdoğan Putin ile görüşmek için Rusya'ya gidiyor!

Cumhurbaşkanını Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği hız kesmeden devam ediyor. Erdoğan 5 Ağustos'ta Rusya'ya gidecek ve Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimi Putin ile görüşecek.

Tahıl krizi

İki liderin Türkiye'nin Suriye'ye olası operasyonu ve Türkiye'nin girişimleri ile çözülen tahıl krizini görüşeceği belirtiliyor.

"SİHA fabrikasını burada kurabilirsiniz"

Başkan Erdoğan dün AK Parti MYK toplantısında Putin ile görüşmesine değindi. Erdoğan değerlendirmeleri sırasında, Putin'in ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Türkiye'ye ortak SİHA üretim tesisi kurmayı teklif ettiklerini söyledi. Erdoğan, kurmaylarına "Putin, beraber çalışalım diyor. Birleşik Arap Emirlikleri 'SİHA fabrikasını burada kurabilirsiniz' teklifi ediyor." dedi.

İran'da görüşmüştü

Başkan Recep Tayyip Erdoğan son olarak İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin davetine icabetle resmi ziyarette bulunmak ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Yedinci Toplantısı'na katılmak için 18-19 Temmuz'da gittiği İran'ın başkenti Tahran'da Putin ile görüşmüştü.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal