Beklenen Operasyon İçin Hazırlıklar Tamam! TSK, Suriye'nin Kuzeyine Doğru Harekete Geçiyor

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon yapılacağının sinyallerini vermişti. Bu sabah itibariyle sınır hareketliliği başladı.

28.10.2021-18:21 - (Son Güncelleme: 28.10.2021-18:30) Beklenen Operasyon İçin Hazırlıklar Tamam! TSK, Suriye'nin Kuzeyine Doğru Harekete Geçiyor

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon yapılacağının sinyallerini vermişti. Milli Savunma Bakanı Akar’ın ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalleri doğrultusunda bu sabah sınırda hareketlilik başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye’nin kuzeyine yönelik gerçekleştireceği operasyonun son hazırlıklarını tamamlıyor. Mehmetçik Fırat’ın doğusuna başlattığı ve virgül koyduğu harekat için hazırlıklarını son sürat devam ettiriyor. TBMM’de Suriye ve Kuzey Irak’a asker gönderilmesi yetkisi verilen Cumhurbaşkanlığı tezkeresinin kabul edilmesiyle güney sınırlarımızda hareketlilikler artmaya devam ediyor. Son 48 saat içerisinde bölgede yaşanan askeri konvoyların geçişi terörist ve destekçilerinin endişelerini artırmaya devam ediyor. Dün sabah saatlerinden itibaren devam eden sevkiyatlarda, Mehmetçiğe ait içinde yüzlerce tank ve zırhlı araçtan oluşan unsurlarını Tel Abyad bölgesine sevk etmeyi sürdürüyor.

ASKERİ KAYNAKLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın geçtiğimiz günlerde Suriye operasyonu ile ilgili verdiği net mesajlardan sonra gözler sınır çevrildi. Bugün ise beklenen hareketlilik yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin kuzeyine yönelik operasyon hazırlıklarını tamamladı. Askeri kaynaklar olası operasyonun hazırlıklarının tamamlanmasının ardından, namlularını terör unsurlarına çevirmiş olarak Ankara’dan gelecek emri bekleyeceklerini aktardılar. Birkaç gün içerisinde tüm hazırlıkların tamamlanacağını belirten kaynaklar daha önceki harekat ve operasyonlardan tecrübeli personelin, bölgedeki sivil unsurların can güvenliği gözetilerek, hiçbir zayiat verilmemesi sağlanacağını ifade ettiler. Bölgede bulunan ve sürekli sızma, taciz saldırılarında bulunan terörist unsurların 7/24 takip altında tutulduğunu belirttiler. Tek bir merminin bile boşa harcanmadan, bölgenin her türlü terör gruplarından arındırılana kadar kararlı ve başarılı bir operasyonun icra edileceğine işaret ettiler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal