Beklenen ödeme kapıda: Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu!

Milyonlarca kişi için emekli bayram ikramiyesi alma süreci başladı. Bu yıl üçer bin liradan toplamda 6 bin liraya yükseltilen ikramiye, 16 milyon kişinin beklediği bir ödeme olarak dikkat çekiyor.

24.05.2024-12:51 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-13:12) Beklenen ödeme kapıda: Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi belli oldu!

Emekli ikramiyesi almak isteyenler için önemli bir tarih yaklaşıyor. Yeni emekli olacaklar için kurban bayramı öncesinde başvuru yapmak gerekiyor. SGK'ya 31 Mayıs gece 24.00'e kadar emeklilik başvurusu yapanlar, kurban bayramı öncesinde ikramiye alma hakkına sahip olacaklar. Ancak bu tarihi kaçıranlar, bir sonraki yılın kurban bayramına kadar beklemek durumunda kalacaklar.

Emekli ikramiyesini hak etmek için yeni emekli olacakların maaşının ödenip ödenmediğine değil, hesaplamanın başlayıp başlamadığına bakılıyor. Bu nedenle emeklilik için yapılan müracaat tarihleri oldukça önemli.

Ödemeler ne zaman gerçekleşecek?

Ödemelerin ise 10-14 Haziran haftasında yapılması planlanıyor. Kurban bayramı bu yıl 15-19 Haziran arasında idrak edilecek. Dolayısıyla emekliler için ikramiye ödemesi de bayram öncesinde gerçekleşecek. İkramiye alabilmek için aylık hak edilmiş olma şartı gereği 1 Haziran ve öncesinde maaş hak edenlere ödeme yapılacak. Bu süreçte emeklilerin takvimini ve başvuru sürelerini yakından takip etmeleri önem arz ediyor.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal