Beklenen kar geliyor! 16 İl için uyarı verildi

Ülke genelinde etkisini sürdürecek kar yağışı geliyor. Salı gününden itibaren başlayan yağışlar 10 derece birden düşerek kar yağışına dönüşecek. Pazartesi günü için 16 ile sarı kodlu uyarı verildi.

08.01.2024-09:15 - (Son Güncelleme: 08.01.2024-09:15) Beklenen kar geliyor! 16 İl için uyarı verildi

Türkiye, 9 Ocak’tan itibaren Balkanlar’dan gelecek soğuk hava dalgası etkisine  girmesiyle hava sıcaklığı 10 derece birden düşecek. 9 Ocak’tan itibaren ülke genelinde beklenen yağış, 10 Ocak’tan itibaren kara dönüşecek. İşte Meteoroloji tarafından açıklanan 5 günlük haritalı Hava Durumu..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale çevreleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

16 ile sarı kodlu uyarı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesindeki illerde etkili olana kuvvetli yağış ve rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşların olası aksiliklere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları talep edildi.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların; Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Çorum ve Kırıkkale çevreleri, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal