Beklenen haber geldi! 3600 Ek Gösterge'de sona gelindi! İşte zam gelen meslekler ve yeni maaşlar belli oldu

Son günlerde gündemde olan 3600 Ek Gösterge için nefesler tutuldu. Sendikalar ile görüşmelerin tamamlanması üzerine kimlerin maaşına ne kadar gelecek sorusuna yanıt verildi. Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği 3600 Ek göstergede sona gelinmesiyle heyecanlar arttı. İşte maaşlara gelen zam oranları ve meslek grupları haberimizde yer almaktadır.

27.05.2022-20:58 - (Son Güncelleme: 27.05.2022-20:58) Beklenen haber geldi! 3600 Ek Gösterge'de sona gelindi! İşte zam gelen meslekler ve yeni maaşlar belli oldu

Emekli ve memurun gözü kulağı bu haberde. Uzun süredir üzerinde çalışmaların devam ettiği 3600 Ek Göstergede son noktaya gelindi. Alınacak kararların kimleri kapsadığı ve ne kazar zam uygulanacağı araştırılmaya başlandı. 3600 Ek Göstergenin etkileyeceği meslek grupları açıklandı. Maaşlardaki şaşırtan artış ise gündeme geldi. İşte detaylar...

3600 Ek Gösterge nedir?

Kişinin çalıştığı yerdeki unvanı, derecesi ve sınıfı göz önünde bulundurularak farklılıkların yaşanması kısaca devlet tarafından emekli ikramiye ve maaşların hesaplanması için tercih edilen yöntemlerden birisidir. Emekli olacak kişinin alacağı maaşı ve ikramiyesi ise bu hesaplama doğrultusunda derecelendirilir. Kişinin sağlı olduğu ek gösterge arttıkça maaş ve ikramiyede de doğrudan artış görülür.

Kimleri kapsayacak?

3600 Ek göstergenin etkileyeceği meslek grupları öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polisler olarak belirlendi.

3600 Ek gösterge sonucu belli oldu mu?

Ek gösterge işçileri de kapsar mı?

Son günlerde haberlerde sıkça rastlanan 3600 Ek Göstergeler için işçiler araştırmaya başladı. Ek göstergelerin işçileri kapsayıp kapsamadığına dair meraklar arttı. Ek göstergelerin ilgilendiren tek grup memurlardır. SSK ve Bağkur üzerinden sigortası yatanlar ile alakası yoktur.

Maaşları nasıl etkileyecek?

3600 Ek göstergeyle beraber belirlenen meslek gruplarında hizmet verenlerin maaşlarıyla beraber emekli ikramiyeleri de artış görecektir. Fakat ek gösterge de asıl ama kişinin emekli olduktan sonra aldığı aylıktır. Alınan kararlar üzerine %20 oranında maaşlarda artış yaşanacaktır.

Düzenleme emekli ikramiyelerini de etkileyecek mi?

3600 Ek göstergenin doğrudan etkilediği konulardan bir diğeri ise emekli ikramiyeleri olmaktadır. ek göstergenin uygulanacağı meslek gruplarının emekli ikramiyelerinde 20*30 bin aralığında artış yaşanacaktır. Kişinin çalışma süresine göre değişiklik gösteren emekli ikramiyesi 25 yıl hizmet veren kamu çalışanı için 24-25 bin TL artış yaşaması tahminler arasında. 3600 ek göstergeyle beraber emekli maaşı ve ikramiyesinde memurlar için yeni kararlar bekleniyor.

Ek gösterge hangi meslekleri kapsıyor?

Emekli olmuş memurlar düzenleme sonrası ikramiye farkı alacak mı?

3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinden önce emekli olan kişiler aradaki farkı alacak mıyız sorusun yanıt aramaktadır. Konu üzerinde yapılan açıklama üzerine emekli ikramiye farkının alınmayacağı fakat emekli maaşlarının zamlanacağı açıklandı.

3600 Ek gösterge hangi durumda, düzenleme ne zaman çıkacak?

Uzun süredir gündemde olan 3600 ek gösterge için görüşmeler sonlandırıldı. Önümüzde ki günlerde açıklamalarla beraber alınan kararlarında yürürlüğe girmesi bekleniyor. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal