Beklenen gün geldi! Kabine Toplantısı'nda konu KYK borçları! Erdoğan'dan konu hakkında önemli açıklamalar

Milyonlarca kişinin beklediği haber bugün gelecek. KYK borçlarının gün geçtikçe artış göstermesi ve üzerine faiz işlenmesi tepkilere neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise konu hakkında sessiz kalmadı. ''Gençlerimizi faize kurban etmeyiz'' sözleriyle olaya katılan Erdoğan, bugün Kabine Toplantısı sonrası yapacağı açıklamalar heyecanla bekleniyor. KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

18.07.2022-08:41 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-08:41)

Öğrenim kredisi borcu olan binlerce kişi bugün gerçekleşecek kabine toplantısından sonra yapılacak açıklamaları bekliyor. CHP Genel Başkanı Kılıçaroğlu'nun ''Gençlere sesleniyorum, faizli KYK borçlarını ödemeyin'' açıklaması olayların başlama nedeni oldu. 18 Temmuz 2022 Pazartesi yani bugün gerçekleşecek kabine toplantısında neler konuşulacak, KYK faizleri silinecek mi? 

''Gençlerimizi faize kurban etmeyiz''

Son dönemlerde gündem de yer alan konunun KYK faizleri olması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" ifadelerini kullanarak gençlerin yanında olduğunu belirtti. 

18 Temmuz Kabine Toplantısı

''Kabine toplantısı sonrası kamuoyuyla paylaşılacak''

18 Temmuz 2022 yani bugün gerçekleşecek kabine toplantısı sonrasında alınan kararların halk ile paylaşılacağını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil. Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak"  açıklamasında bulundu. 

5 milyonu aşkın genç KYK borçlusu

Eğitim yıllarında devlet tarafından geri ödemeli olarak verilen kredi yani KYK okulların bitmesinin ardından öğrencilerden geri talep edilmektedir. Zamana yayılmasının yanı sıra bazıları borçlarının arttığını ve üzerine faiz konulduğunu belirtti. İcralık duruma kadar gelenler olurken toplam borcun ise 5,5 milyar olduğu belirtildi. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal