Beklenen görüşme gerçekleşti! Soçi'de Başkan Erdoğan ve Putin bir araya geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdRus lider Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan; Soçi'de bir araya geldi. İki liderin görüşmesi saat 15:20'de başladı. İkili görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen iki lider önemli açıklamalarda bulundu.oğan ile Rusya lideri Putin Soçi'de bir araya geldi.

05.08.2022-15:38 - (Son Güncelleme: 05.08.2022-17:36) Beklenen görüşme gerçekleşti! Soçi'de Başkan Erdoğan ve Putin bir araya geldi!

Putin, ''Türkiye'nin aracılığı sayesinde tahılların sevkiyatı da başladı. Başarılar elde edildi. Sizlere teşekkür etmek istiyorum. Rus gıdaları dünyaya açılmış oldu. Gelişmekte olan ülkeler için bu hassas bir mesele. Bütün bu ülkeler için önemli bir adım. Sayın Erdoğan'a kişisel katkıları için teşekkür ederim'' dedi.

"Atılan adımlar bunlar çok değerli''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''17 gün aradan sonra tekrar görüşüyoruz. Memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Heyetlerimizin Türkiye'deki görüşmeleri verimli geçti. Siyasi, ekonomik, ticari tüm bu alanlarda birçok konuyu ele aldılar. Şimdi de bu konulardan sonra bu işe bir nokta koymamız çok önemli. Rusya ile Türkiye ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacak. Gerek enerjide gerekse tahıl koridorundaki adımlar, turizmdeki görüşmeler, ulaşımla ilgili atılan adımlar bunlar çok değerli'' ifadelerini kullandı.

Akkuyu mesajı

Erdoğan, ''Bir diğer tarafta da Suriye'deki gelişmeleri de ele aldık. Terörle mücadelede dayanışmamız büyük önem arz ediyor. Bugün dünyanın gözü Soçi'de. Soçi'de acaba ne görüştüler? Burayı takip ediyorlar. Bizim bu görüşmelerden sonra da bunlara verilecek cevaplar onları belli istikamette yönlendirecektir. Akkuyu konusu büyük önem arz ediyor. Enerji alanında Akkuyu konusunu bugün sizlerle bir noktaya getirmemiz, belli bir yerde gerçekten değerlendirerek karara bağlamamız Akkuyu süreci için değerli'' dedi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal