Bekçilik sınavı ne zaman? Bekçi alımları hangi tarihte, ne zaman? 2022 EGM PA Bekçilik sınavı tarihleri

Bekçilik sınavı için bekleyen adaylar bekçilik sınavı hakkında bilgi almak istiyor. Başvuru sürecinin ardından sınav için gün sayan adaylar sınav tarihini de kaçırmak istemiyor. Bekçilik sınavı için verilecek giriş belgesinin de ne zaman yayınlanacağı konusu merak edilmektedir. Peki, Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

23.05.2022-11:43 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-11:43) Bekçilik sınavı ne zaman? Bekçi alımları hangi tarihte, ne zaman? 2022 EGM PA Bekçilik sınavı tarihleri

Bekçilik sınavı hakkında araştırmalar devam ediyor. Adaylar sınav tarihi hakkında bilgi almak isterken, giriş belgesinin yayınlanıp yayınlanmadığını da merak etmektedir. Başvuru sürecinin ardından sınav hakkındaki araştırmalarda hız kazandı. Peki, Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak? Bekçilik sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Bekçilik sınavı ne zaman yapılacak?

Bekçi olmak isteyen adaylar 2022 yılında sınav tarihinin ne zaman olduğunu araştırıyor. Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı 17 Temmuz 2022 Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecektir. Sınava girecek olan adaylar şu şehirlerde sınava girecektir:

Ankara,

Batman,

Elazığ,

Erzurum,

Gaziantep,

İstanbul,

İzmir,

Sivas

Bekçilik Sınavı Ne Zaman

Bekçilik sınavı giriş belgesi ne zaman yayınlanır?

2022/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı için adaylar merak ettiklerini araştırıyor. Adaylar öncelikler Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul ve Ön Sağlık Kontrolü aşamasını tamamlamalıdır. Bunun için www.pa.edu.tr internet adresine T.C kimlik numarası ve E- Devlet şifreleri ile giriş yapabilirler. Ön sağlık aşamasını tamamlayan adaylar yapılacak olan sınava katılma hakkını elde edecektir. Adaylara sınav giriş belgeleri posta yolu ya da farklı iletişim aracı ile gönderilecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. Sınava girecek olan adaylar yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı gibi benzer şeyler getirmeleri yasaktır.

Bekçilik yazılı sınavı nasıl olacak?

1. Yazılı Sınavda adaylar toplam 100 soru çözecektir. Sınavda dört yanlış bir doğruyu götürmektedir. Sınavda adaylar en az 50 puan almalıdır.

2. Yazılı Sınavda "Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür" konularından sorular gelecektir.

3. Adaylar sınava, girişte yanlarında kimlik belgeleri ya da sürücü belgesi, geçerlik süresi devam eden pasaportla sınava giriş yapabilirler. Kimlik belgesi ya da belirtilen belgelerden biri yanında bulunmayan aday sınava alınmayacak.

4. Yazılı Sınavda kopya çeken ya da çekme teşebbüsünde bulunan yada sınava başkası adına girmeye çalışanların tespitinde kişi hakkında tutanak tutulacaktır. Ayrıca tespiti yapılan kişiler hakkından adli soruşturmada açılacaktır. Adaylar bir daha sınava giremeyecektir.

5. Yazılı Sınav aşamasını tamamlayan adayların puan sıralaması başarıya göre yapılacak ve her il için belirlenen kontenjanda alım yapılacaktır.

6. Yazılı Sınavı için her türlü bilgilendirme işlemi Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (https://pa.edu.tr) duyurulacaktır. Adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile bil bilgilendirme yapılmayacak. Adaylar internet sitesi üzerinden takip etmelidir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal