Bekçilik ön sağlık kontrolü, yazılı ve sözlü sınav ne zaman olacak?

2022 yılı çarşı ve mahalle bekçiliği alımlarına ilişkin başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından yazılı sınav tarihi de adaylara açıklandı. Bu açıklamanın hemen ardından ise gözler ön sağlık kontrolü aşamasına çevrildi. Peki, Bekçilik ön sağlık kontrolü, yazılı ve sözlü sınav ne zaman olacak? İşte bekçi adaylarının en önemli gündem maddesindeki konuların detayları..

16.05.2022-12:53 - (Son Güncelleme: 16.05.2022-12:53) Bekçilik ön sağlık kontrolü, yazılı ve sözlü sınav ne zaman olacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi'nin 2022 yılı ile ilgili bekçi alımlarına ilişkin süreç devam ediyor. 3.250 bekçi alımına ilişkin başvuruların 13 Mayıs 2022 tarihinde sona ermesinin ardından sınavın yapılacağı iller ve sınav tarihi adaylara duyurulurken, yazılı sınava katılacak olan adaylar bekçilik ön sağlık kontrolünün ne zaman yapılacağını araştırmaya başladılar. Peki, 2022 EGM bekçi alımı ön sağlık kontrolleri nerede ve ne zaman yapılacak?

Bekçilik ön sağlık kontrolü, yazılı ve sözlü sınav ne zaman olacak?

Bekçilik 2022 ön sağlık kontrollerinin ne zaman yapılacağına dair sorgulanan soru, başvurularını tamamlayan ve sınav tariihini bekleyen adayların gündeminde yer alıyor. 3.250 erkek adayın alınacağı 2022 bekçilik sınavının 17 Temmuz 2022 tarihinde yapılacağına dair duyurunun hemen ardından sınav hazırlıklarına başlayan adaylar, bekçilik alım şartları arasında yer alan ön sağlık kontrolüne ilişkin detayları da araştırıyor.

Bekçilik ön sağlık kontrolü, yazılı ve sözlü sınav ne zaman

Konuyla ilgili edinilen bilgilerde ise Polis Akademisi Başkanlığı'nın resmi internet adresi üzerinden sınav ve ön sağlık kontrolü tarihinin ilan edileceği öğrenildi.

17 Temmuz tarihinde bekçilik sınavına girecek olan adaylar, https://pa.edu.tr adresine giriş yaparak başvuru yerleri, sınav tarihi ve sınavda istenecek olan belgelere erişim sağlayabilirler.

2022 yılı çarşı ve mahalle bekçiliği sınavına girecek olan adaylar sınava girmeden önce 'Ön Sağlık Kontrol Komisyonu'nun kontrolünden geçecek. Yazılı Sınav, Fiziki Yeterlilik Sınavı ve Sözlü Sınav şeklinde yapılacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı öncesi başvurusu Kabul Komisyonu tarafından kabul edilmiş olan adaylar aynı gün içinde Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu'nun kontrolünden geçecek ve bu kontrol Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre yapılacak.

Ön Sağlık Kontrolü Komisyonu, adayların Çarşı ve Mahalle Bekçisi “Olur veya Olamaz” şeklindeki kararı sonrasında hakkında olumsuz karar verilen aday, sınav aşamasına geçmeden elenecek. Hakkında olur kararı verilen aday ise belirlenen tarihte sınava katılmaya hak kazanacak.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal