Bekçilik boy kilo şartları nelerdir, neye göre yapılıyor? Beden kitle indeksi hesaplama yöntemi

Bekçi olarak başvuru yapmak isteyen adaylar son günlerde bekçi olabilmek için istenen boy ve kilo şartlarını araştırıyorlar. Beden kitle endeksini öğrenmek isteyenler ise Beden kitle indeksi hesaplama yöntemini sorguluyor.

13.03.2022-14:58 - (Son Güncelleme: 13.03.2022-14:59) Bekçilik boy kilo şartları nelerdir, neye göre yapılıyor? Beden kitle indeksi hesaplama yöntemi

2022 yılı için alınması planlanan bekçi alımlarına ilişkin ilan kısa bir süre önce yayımlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde alınacak olan 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi ilanının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrası adaylar bekçilik alım şartlarını araştırmaya başladı. 

Bekçilik boy kilo şartları nelerdir, neye göre yapılıyor? şeklinde sorularına yanıt arayan adaylar aynı zamanda beden kitle indeksi hesaplama yöntemini de sorgularken bekçi olmak için yanıp tutuşan adaylar için beden kitle endeksi nasıl hesaplandığına dair tüm detayları haberimizde derledik.

Beden kitle indeksi hesaplama yöntemi

Beden kitle indeksi hesaplama yöntemi

Beden kitle endeksin tam olarak ölçülebilmesi için ilk etapta kişinin boyu ve kilosu doğru şekilde alınmalıdır. Daha sonra da boy kilo endeksi hesaplaması kullanılarak sonuca ulaşılması sağlanılır. Bu hesap sistemi için de vücut ağırlığı (kg) / boy uzunluğunun (m) karesi formülünden yararlanılır.

Beden kitle indeksi hesaplama

Önek verecek olursak:

1.74 x 1.74 = 3.02

70 / 3.02 = 23.2

Çıkan bu sonuç kişinin vücut kitle indeksidir

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal