Bekara ev vermeyen ev sahipleri yine çoğaldı: Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na şikayet yağıyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen ev sahiplerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. TİHEK'in yaptığı denetimlerde, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen ev sahiplerine para cezası uygulanıyor.

10.01.2024-11:53 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-12:00) Bekara ev vermeyen ev sahipleri yine çoğaldı: Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na şikayet yağıyor

Genç çalışan nüfusun yoğun olduğu İstanbul’da, ‘bekara ev vermeyiz’ mantığı son aylarda arttı. M.Ç. isimli genç İstanbul’da görev yapan polis abisi ve kendisi gibi yazılımcı olan arkadaşı ile ev arayışına girdi. Çok sayıda emlakçı ile görüştüğünü dile getiren M.Ç., ilk görüşmede anlaştıklarını ancak daha sonrasında emlakçıların kendilerine, “ev sahiplerinin ‘bekara ev vermeyiz’” dediklerini belirterek olumsuz geri dönüş yaptıklarını anlattı. Aylardır ev aradıklarını ifadeden genç, ev sahipleri ve emlakçılar tarafından mağdur edildiklerini dile getirdi.

Bekara ev vermeyen ev sahiplerine ceza nasıl uygulanıyor?

TİHEK, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen ev sahiplerine yönelik şikayetleri değerlendiriyor. Şikayetin haklı bulunması halinde, ev sahibine idari yaptırım uygulanıyor. İdari yaptırım, 10 bin liradan 90 bin liraya kadar para cezası şeklinde uygulanıyor.

TİHEK'e yapılan başvurularda, bekarlara ev vermeyen ev sahiplerinin, evleri daha düşük fiyata kiralamak istedikleri, bekarların evleri daha fazla zarara uğratacakları, bekarların evleri daha az süre kiralayacakları gibi gerekçeler öne sürdüğü belirtiliyor.

Bekara ev vermeyen ev sahiplerine karşı ne yapılabilir?

Bekara ev vermeyen ev sahiplerine karşı TİHEK'e şikayette bulunulabilir. Ayrıca, ev sahibinin kimlik ve adres bilgilerini öğrenmek için tapu müdürlüğüne başvurulabilir. Bu bilgilere sahip olduktan sonra, ev sahibi hakkında suç duyurusunda bulunulabilir.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal