Bebeklerin Göz Renkleri Ne Zaman Değişir?

Bebekler doğar doğmaz göz renkleri kesinleşmez. Belli bir zaman sonra göz renkleri oturur. Peki, göz rengi ne zaman oturur?

29.10.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-11:00)

Bebeklerin göz renkleri mavi olsa da daha sonra değişebilir. Ancak kahverengi göz rengi baki kalır. Peki, göz renkleri ne zaman değişir?

BEBEKLERİN GÖZ RENKLERİ NE ZAMAN KALICI OLUR?

Yeni doğan bebeğin göz rengi başlangıçta lacivert ya da mavi gibi gözükür. Fakat bu renkler bebeğin göz rengini belirleme hususunda çok yanıltıcı olabiliyor. Çünkü yeni doğan bebeklerin gözlerinde renk hücresi mevcut değildir. Göze çarpan ışığın yansıması bebeklerde var olan göz rengini meydana çıkarmış şekilde düşünülebilir.  Doğumun ardından 6-12 aylık aşamasında bebeğin göz rengi kalıcı duruma gelir. Bu aralıktan sonra çoğunlukla bebeğin göz renginde farklılık görülmez. Kahverengi göz rengi ile ya da koyu renkle doğan bebeklerin hiçbir vakit göz rengi değişmez. Çünkü genetik manada tahmin edilen pigment oranı zaten mevcuttur. Gri ya da mavi göz ile doğdukları görülen bebeklerde ise pigment oranı az olduğu için doğumdan ilk altı aya dek pigment koyulaşmayı sürdürebilir bu şekilde göz rengi de değişmektedir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal