Bebeklerin Ayakları Neden Kokar?

Bebeklerin ayakları da kokar. Üstelik sürekli yürümez ve üsrekli ayakta değillerdir. O halde bebeklerin ayakları neden kokar?

04.10.2019-16:06 - (Son Güncelleme: 04.10.2019-16:03)

Bebeklerin ayaklarının koktuğu gördüğünüzde çok şaşırmış olabilirsiniz. Aslında sebebini öğrendiğinizde daha çok şaşırabilirsiniz.

BEBEKLERİN AYAKLARI NEDEN KOKAR?

Bebeğinizin ayaklarındaki bakteriler, ayakların çok fazla kokan bir hastalık olan bromhidrozise sebep olur. Bu bakteri terli ayaklarda oluşur ve bebeğinizin ölü cilt hücrelerini ve cilt yağlarından faydalanır. Bu bakteriler besinlerini işlerken, çürük yumurtalardakilere benzer kükürt bileşikleri oluştururlar, bebeğinizin ayaklarından gelen koku bunu gösterir. Bebeğinizin ayakları terlerken, bu bakterilerin oluşması için harika bir ortam oluştururlar. Bebeğinizin ayaklarını günlük şekilde düzgün biçimde temizlemezseniz, koku sürecektir. Her gün bir çocuğu baştan ayağa temizlemek genellikle önerilmese de, bebeğinizin ayaklarını günlük ılık, ıslak bir bezle temizlemelisiniz. Banyodan sonra bebeğinizin ayaklarının hepsi kurumasını mümkün kılar. Bebeğin ayaklarında koku problemi mevcutsa mutlaka losyon kullanmayın. Çünkü bu ayak parmaklarına nemi tutacak ve bakterilere gerek duyduğu besinleri verecektir. Çoraplar güzel olsalar da, bebeğinizin kokan ayaklarına katkıda bulunacaklar. Pazardaki bebek çoraplarının geneli yumuşak, esnek ve düşük fiyata mal edilir. Pamuk veya yün gibi yüzde 100 doğal liften oluşmuş çoraplar almanız lazımdır. Bebeğinizin ayakkabılarını çıkardığınızda çoraplarını da ayağından bırakmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal