Bebeklerde Pudra Kullanımı

Pudra her ne kadar birçok farklı durumlar için söz konusu olsa da genellikle bebeklerin temizliğinde tercih edilir. Özellikle yaz ayları geldiği zaman pişik gibi son derece can sıkıcı olan bu duruma karşı pudra her daim öne çıkar. Bebeklerde pudra kullanımı konusunda merak edilen birçok şey var.

13.06.2020-15:29 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-15:28) Bebeklerde Pudra Kullanımı

Pudra her ne kadar birçok farklı durumlar için söz konusu olsa da genellikle bebeklerin temizliğinde tercih edilir. Özellikle yaz ayları geldiği zaman pişik gibi son derece can sıkıcı olan bu duruma karşı pudra her daim öne çıkar. Bebeklerde pudra kullanımı konusunda merak edilen birçok şey var. Bunun faydaları ya da zararları gibi değişik hususlarda bilgi almak için hemen yazımıza bir göz atın.

Bebeklerde Pudra Kullanımı Riskli mi?

Son yıllarda yapılmış olan birçok farklı araştırmaya göre bebeklerde pudra kullanımı değişik hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğu için tavsiye edilmiyor. Hem ülkemizde hem de dünyanın geri kalanında özellikle sıcak aylar geldiği zaman pudra tüketimi son derece yoğun bir hale geliyor. Birçok anne, bebeğinin pişik olmaması için pudrayı tercih ediyor. Fakat bebeklerde pudra kullanımı sonucu ortaya çıkan riskler genellikle pek bilinmiyor.

Bebeklerde Pudra Kullanımı Ne Tür Riskler Doğurur?

  • Bebeklerde pudra tercihi nedeniyle ortaya çıkabilecek olan rahatsızlıkların içinde yumurtalık kanserinin olabileceği ifade ediliyor. Çünkü bu ürün genellikle ilk olarak bez kısmına dökülüyor. Bu yüzden adı geçen sorunun ortaya çıkması ihtimaller dahilinde.
  • Bebeklerde pudra riski ile alakalı bir diğer husus ise nefes alma ve verme konusunda ortaya çıkacak rahatsızlıktır. Pudra anneler tarafından çok bolca kullanılır. Ne kadar dikkatli olunursa olunsun bunun bir kısmı havaya karışır. Daha sonra bunlar çok hızlı bir biçimde bebeğin ağız ya da burun kısmında içeri girer. Akciğerlerin olduğu yere ulaşır ve büyük sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Bebeklerde pudranın kullanımı işte bundan dolayı çok dikkat edici riskleri barındırır. Bundan dolayı birçok uzman bu ürünün tercih edilmesini hiçbir şekilde önermiyor. Hal böyleyken bebeklerin altlarının değişimi sırasında ne yapılması ve  kullanılması gerektiği çok merak ediliyor. Her ne kadar bunun için birden fazla alternatif olsa da özellikle ılık suyun kullanımının son derece mantıklı olduğunu söylüyorlar.

Bebeklerde Pudra Yerine Ne Kullanılmalı?

Bebeklerde pudra yerine kullanabilecek ürünler konusunda şu opsiyonlar söz konusu;

  • Doğal ürünlerden yana bir seçimde bulunmak son derece mantıklı olacak. Buna göre yağ ve esansiyel olarak bilinen yağın karıştırılması gerekiyor. Bu iki ürün de tamamen doğal. Bundan dolayı içinde kimyasal olarak tanımlanabilecek hiçbir şey yok. Bu da bebek için hiçbir zararın olmadığının en açık kanıtı.
  • Bunu hazırlamak ise çok kolay.
  • İlk olarak yarım bardağı dolusu mısır nişastasını hazır edin.
  • Son derece dikkatli bir biçimde bunu kavanozun içine koyun.
  • Hemen ardından ise üstüne papatya yağını ekleyin.
  • Miktarının 5 ya da 6 damla olması yeterlidir.
  • Çok güzel bir biçimde bunların tümünü iyice karıştırın.
  • Artık bunu pudra yerine tercih edebilirsiniz.

Bu karışımın hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal