Bebeklerde Kabızlık Nasıl Giderilir?

Biz yetişkinlerin bile korkulu rüyası olan kabızlık zaman zaman minik bebeklerde de yaşanabiliyor. Peki bebeklerde kabızlık neden oluyor?

11.11.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-10:50)

Tüm sorunlarını ağlayarak anlatmaya çalışan bebeklerde kabızlık sorunun oluşması çeşitlilik gösterebiliyor. Bu açıdan öcelikle çocuğunuzu iyi gözlemlemelisiniz.

BEBEKLER NEDEN KABIZ OLUR?

Bebeklerde kabızlık olması çok fazla ve farklı sebeplerle ilişkilendirilebilir. Bu problem fizyolojık  ya da sindirim güçlüğüne dayalı olabileceği gibi beslenme alışkanlığının da etkisi olabilir. Bebeklerin kabızlık olması şu sebeplerinden ötürü yaşanır:

• Bağırsaklarda ortaya çıkan yapısal problemler,

• Doğuştan gelen bağırsak genişliği gibi anatomik problemler,

• Genetiksel bağırsak yavaşlığı,

• Fazla süt tüketimi,

• Bebeğin devamlı katı gıda tüketmesi,

• Psikolojik etkenler gibi birçok sebepten ötürü bebeklerde kabızlık sorunu yaşananabilir.

BEBEKLERDE KABIZLIK NASIL GİDERİLİR?

Bebeklerde kabızlık sorununun çözümü için kaslarının gevşemesi adına ılık suda banyo ettirebilirsniz. Ilık suyun içinde yaklaşık 20 dakika kadar oturan bebeğin kasları gevşer ve çocuğunuz rahatlar. 4 ay ve üzeri olan bebeklere, öğünlerinin yanında elma suyu, erik suyu, kayısı suyu veya şeftali suyu içirebilirisiniz. Bebeğinize egzersiz yaptırmak da önemli bir çözüm yoludur. Bebeğin bacaklarını karnına doğru ileri geri çekip bu egzersizi yaptırabilirsiniz.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal