Bebek tırnağı nasıl kesilir? Bebek tırnağını neyle kesmek lazım? Bebek tırnak makası nasıl olmalı?

Bebeklerin özellikle dikkat edilmesi gereken durumlardan birisi de tırnak kesimidir. Yumuşak ve ince yapıya sahip olan bebek tırnaklarının kesiminde çok dikkatli olmak gerekir. Bunun üzerine bebek tırnağı nasıl kesilir, neyle kesilir ve bebek tırnak makası nasıl olmalıdır? sorularına yanıt aranmaktadır. İşte, rahatlıkla bebek tırnak kesimine ilişkin detaylar haberimizde yer almaktadır

13.07.2022-14:02 - (Son Güncelleme: 13.07.2022-14:02) Bebek tırnağı nasıl kesilir? Bebek tırnağını neyle kesmek lazım? Bebek tırnak makası nasıl olmalı?

Bebek bakımının en önemli unsurlarından birisi de tırnak kesimidir. Bebeklerin haftalık olarak el ve ayak tırnaklarının kesilmesi gerekir. Bu nedenle ebeveynler ise özenle bebeklerin tırnak kesimini araştırmaktadır. 

4 adımda bebeklerin tırnaklarının kesilmesi ön görülüyor. Peki, bebek tırnakları nasıl kesilir, nasıl kesilmesi gerekir? İşte detaylar...

Bebeğinizi rahat bir yere yerleştirin

Bebeğinizin özellikle banyosundan sonra tırnak kesilmesi önerilir. Bebeğin rahat bir yere yerleştirdikten sonra, birinden yardım alarak bebeği tutmasını isteyebilirsiniz. Bebeğinizin dikkatini oyuncağa ya da farklı bir duruma yönlendirdiğinizde tırnak kesimi daha kolay ve sağlıklı olur. 

Bebeğinizin parmaklarını sıkıca tutun 

Bebek uyanıkken tırnak kesimi yapacaksanız parmakları sıkıca tutmanızda yarar var. Yaşanabilecek kazalardan korunmak için parmakları sıkıca tutun. 

Bebek tırnakları nasıl kesilir?

Bebeğinizin tırnaklarını pürüzsüzleştirin 

Bebelerin tırnak yapısının ince ve yumuşak olmasından kaynaklı olarak kendi yüzlerini çizmeleriyle de sıkça karşılaşılmaktadır. Kendi yüzünü, vücudunu yaralamaması adına öncelikle tırnakların törpülenmesi gerekir. 

Bebeğinizin ayak tırnaklarını kesmek 

Ayak tırnaklarını kesmek el tırnaklarına göre daha kolaydır. Dikkatli bir şekilde tırnak kesimi yapıldıktan sonra bebek törpüsüyle beraber tırnaklar törpülenir.

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal