BBC'den Tepki Çeken Röportaj

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin ritanya Müslüman Konseyi'nin ilk kadın başkanı Zara Muhammed ile gerçekleştirdiği röportajı tepkilere neden oldu.

18.02.2021-20:06 - (Son Güncelleme: 18.02.2021-20:04) BBC'den Tepki Çeken Röportaj

Röportajı gerçekleştiren sunucunun içerisinde bulunduğu tavır, İslam'a ve Müslüman kadınlara karşı ön yargıyı arttırmakla ön plana çıkartıldı.

İngiltere'de Müslüman sivil toplum platformu olarak faaliyetini sürdüren, Britanya Müslüman Konseyi'nin ilk kadın başkanı Zara Muhammed, BBC Radio 4'te yayınlanan bir programa katıldı.

'Kadın Zamanı' isimli programın sunucusunun, dinle ilgili hüküm verebilecek bir konumda olmadığını belirtmesine rağmen, Britanya Müslüman Konseyi Zara Muhammed'e 4 kez üst üste kadın imamlar konusunu sorması izleyenlerin tepkisiyle karşılaştı.
İngiltere'de Muhafazakar Parti milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 100 kişi konuya ilişkin bir mektup yayınlayarak, programın sunucusunu önyargılı olmakla suçladı.

Yayınlanan mektupta, Sunucunun tavırları eleştirilirken, Zara Muhammed'in sözünün sunucu tarafından her defasında kesildiğine dikkat çekildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal