Bayramın 1. 2. ve 3. günü sağanak yağış var mı? Bayramda hava nasıl? Bayramın 3. günü yağmur yağacak mı?

Meteoroloji’den elde edilen hava durumu tahminlerinde Ramazan Bayramı süresince tüm yurt genelinde yağışlı havaların etkili olacağı öğrenildi. Peki, Bayramın 1. 2. ve 3. günü sağanak yağış var mı? Bayramda hava nasıl? Bayramın 3. günü yağmur yağacak mı? Ramazan Bayramı'nda hava durumu nasıl? Bayramın 1. 2. ve 3. günü yapış var mı?

30.04.2022-19:12 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-11:07) Bayramın 1. 2. ve 3. günü sağanak yağış var mı? Bayramda hava nasıl? Bayramın 3. günü yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki hafta hava durumu ile ilgili tahminleri yayınladı. Bayram süresince tüm yurtta aralıklarla sağanak yağışların görüleceği bilgisi verilen tahminlerde hava sıcaklıklarının da 6 ila 10 derece azalmasının beklendiğini bildirildi.

30 Nisan Cumartesi gününden itibaren yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde olan bölgelerde aralıklı olarak sağanak yağışların görüleceği ve yağışların ara ara gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı bildirildi. Yağışlar ilk olarak Afyon, Uşak, Kütahya'nın yanı sıra İş Anadolu'da Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale'de kuvvetli olarak devam edileceği belirtildi. Ramazan Bayramı'nın arefesinde yani 31 Nisan Pazar günü, yurdun büyük bir bölümünde sağanak yapışların devam edeceği bilgisinin paylaşıldığı hava durumu tahminlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesi’nde de yağışlı havanın etkisinin görüleceği aktarıldı.

Bayramın 1. 2. ve 3. günü sağanak yağış var mı

Bayramın 1. 2. ve 3. günü sağanak yağış var mı?

Ramazan Bayramı 1. günde yurdun doğu kesimlerinde yağışların devam edeceği ve 2. gününe yakın saatlerde yurdu terk edeceği bildirilirken bayramın 2. günü öğle saatlerinden itibaren havanın ısınacağı ve yurdun batı kısmında yer alan bölgelerde yeni bir yağış kütlesinin görüleceği ifade edildi. Bayramın ikinci günü süürecek olan yağışların bayramın üçüncü gününde de devam etmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde olacağı, sağanak yağışların etkisiyle bazı bölgelerde hava sıcaklıklarının 6 ila 10 derece kadar azalacağı bildirildi.

Türkiye'nin ilk 3 büyük kenti Ankara, İstanbul ve İzmir ile ilgili yapılan hava tahminlerinde ise İstanbul’da bayramın 1. ve 2. günü sağanak yağışların beklenildiği 3. gün ise yağışların kenti terk edeceği aktarıldı. Bayram süresinde İstanbul’da haca sıcaklıklarının 17 ile 20 derece arasında seyredeceği ve sıcaklıkların yer yer altında da seyredebileceği kaydedildi.

İzmir’de ise bayram arefesinde bir yağış beklenmediği ve bayramın 1. günü sağanak yağışların görüleceği, bayramın 2. ve 3. günü ise kent genelinde parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağının bildirildiği tahminlerde İzmir’de de bayram süresince hava sıcaklıklarının 24-25 derecelerde olacağı aktarıldı.

Ankara’da arefe gününden itibaren başlayan sağanak yağışların bayramın 1. 2. ve 3. günü de devam edeceğinin belirtildiği hava durumu tahminlerinde Ankara’daki sağanak yağışın bayramdan sonra kenti terk etmesinin beklenildiği ve hava sıcaklıklarının da 17 ila 22 derece arasında olacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal