Bayramda otobüs bilet fiyatları ne kadar? Ramazan Bayramı Otobüs, uçak, YHT bilet fiyatları kaç TL?

Akaryakıt fiyatlarında yaşanan artış seyahat şirketlerinin bilet fiyatlarını da etkiledi. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 50 ila 75 arasında yükselen bilet fiyatlarından Ramazan Bayramı tarifeleri de belirlendi. Peki, Bayramda otobüs bilet fiyatları ne kadar? Ramazan Bayramı Otobüs, uçak, YHT bilet fiyatları kaç TL?

15.04.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-17:00) Bayramda otobüs bilet fiyatları ne kadar? Ramazan Bayramı Otobüs, uçak, YHT bilet fiyatları kaç TL?
Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaşın hemen ardında akaryakıt fiyatlarına da rekor zamlar geldi. Ulaşımı çok fazla etkileyen akaryakıt fiyatlarının yükselişi seyahat şirketlerinin bilet fiyatlarında yeniden güncelleme yapmasına neden oldu.

Ramazan bayramına az bir süre kala, bayram tatilini şehir dışında geçirmek isteyen vatandaşlar yurtiçi uçak ve otobüs biletlerinin ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. Bayramda, aile ve akraba ziyaretlerinin yanı sıra Antalya ve Bodrum gibi tatil beldelerine giderek dinlenmek isteyenler hem otobüs hem de uçak bilet fiyatlarını sorgulamaya başladılar.


Ramazan Bayramı otobüs, uçak, YHT bilet fiyatları kaç TL?

2022 yılının ilk tatilini, şehir dışındaki aileleri ile birlikte veya tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşlar gidiş-dönüş otobüs ve uçak bilet fiyatlarının en kadar olduğunu araştırıyor. Edinilen bilgilere göre İstanbul'dan şehir dışına çıkmak isteyen bir kişi gidiş-dönüş olarak aldığı bilete yaklaşık olarak 700 lira ödemesi gerekiyor.

Bayram tatili öncesi son resmi iş günü olan 29 Nisan Cuma gününde itibaren otobüs şirketleri İzmir, Antalya ve Bodrum gibi tatil beldesi olan bölgelere 'tek yön' tarifesi 350 liradan başlattığı öğrenildi. Bu bedel bazı firmalarda ise 500 liraya kadar çıkabiliyor. Uçak seyahatinde ise tatil bölgeleri gidiş-dönüş kişi başı en az 700 liraya kadar çıkıyor.


Ramazan Bayramı tatilinde İstanbul’dan Ankara’ya gitmek isteyenler otobüs biletlerinde gidiş-dönüş için en az 700 TL ödeyecekler. Ankara'ya uçakla gidip dönmenin maliyeti ise 1000 TL'yi geçiyor. Ankara’ya Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile gitmek isteyenler ise gidiş-dönüş tam bilet ücretine 261 TL ödemeleri gerekiyor.

Otobüs, uçak, YHT bilet fiyatları (ortalama fiyatlar)

Otobüs; İstanbul- Antalya, İzmir ya da Bodrum gidiş dönüş 700 lira,

Otobüs; İstanbul- İzmir gidiş-dönüş 700 lira

Uçak; İstanbul - İzmir gidiş dönüş 1200 lira

Otobüs; İstanbul- Antalya gidiş-dönüş 760 lira

Uçak; İstanbul- Antalya gidiş dönüş 1400 lira

Uçak; İstanbul - Bodrum gidiş dönüş 1400 lira

Otobüs; İstanbul- Ankara gidiş dönüş 700 lira

Uçak; İstanbul - Ankara gidiş dönüş 1000 lira

YHT; İstanbul - Ankara gidiş- dönüş 261 lira (sınırlı sayıda)

Otobüs; İstanbul- Trabzon gidiş-dönüş 900 lira

Uçak; İstanbul- Trabzon gidiş- dönüş 1450 lira

YHT ile ulaşımda 45 ek sefer!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafında alınan bir karar gereği otobüs ve uçak yolcuklarına göre fiyatları daha uygun tutulan YHT hızlı tren seferleri artırılıyor. Ramazan Bayramında vatandaşların sıkıntı çekmemesi adına alınan kararda bayram dönemi boyunca yüksek hızlı tren hatlarında 10 bin 728, konvansiyonel trenlerde ise 34 bin 800 olmak üzere toplam da 45 bin 528 kişiyi kapsayacak bir ek sefer konulacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal