Bayramda oruç tutulur mu, oruç tutmak haram mı? Diyanet açıkladı!

Yarın gerçekleşecek olan Ramazan Bayramı’nda oruç tutulup tutulamayacağı sorusu bir çok müslümanın kafasını kurcalamaya devam ediyor. Diyanet açıkladığı fetvaları öğrenmek isteyenler internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Peki Bayramda oruç tutulur mu, oruç tutmak haram mı? İşte konu hakkında merak edilenler...

01.05.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-09:27) Bayramda oruç tutulur mu, oruç tutmak haram mı? Diyanet açıkladı!

2022 Ramazan Bayramı 2 Mayıs 2022 Pazartesi yani yarın itibariyle başlayacak. Ramazan ayı boyunca oruçlarını tutan milyonlarca müslüman bu gece son kez sahurlarına kalktı ve 2022 yılının son Ramazan ayı orucunu tuttu. Bazı müslümanların kafasında ise ‘’Bayramda oruç tutulur mu, oruç tutmak haram mı?’’ sorusu dolanmaya devam ediyor. Bayramda oruç tutulup tutulamayacağı konusunda Diyanet’in yayınladığı fetvaları öğrenmek isteyenler arama motorları üzerinden araştırmalarını hızlandırdı.

Bayramda oruç tutulur mu, oruç tutmak haram mı?

Bayramda oruç tutulur mu

Kur’an’da yazan bazı ayetlere göre bayram günlerinde oruç tutmak sakıncalıdır. Bayramın birinci günü ve Kurban Bayramı’nın tamamında oruç tutmak sakıncalıdır. Bugünlerde oruç tutulması sakınccalı olup bayram günlerinde yeme, içme ve sevgi gösterme tavsiye edilmelidir. Ramazan Bayramı bir ay boyunca oruç tutan müslümanlar için ‘’genel iftar ziyareti’’ anlamına gelmektedir. Fıtır Bayramı adıyla da anılan Ramazan Bayramı’nın ilk gününde oruç tutulması sakıncalıdır.

Oruç tutma şartları nelerdir?

İslam dinine göre oruç tutmak isteyenlerin bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Oruç tutmak isteyenlerin ergenlik çağına girmiş olması, zorunlu ilaç kullanmaması ve akli dengesinin yerinde olması gerekmektedir.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal