Bayramda açık görüş olacak mı? Açık görüş kimlere olacak? Ceza infaz kurumlarında açık görüş tarihleri

Tutuklu yakını olanlar için yeni açıklama! Açık görüşle alakalı genelge yayınlandı! İşte detaylar...

28.04.2022-19:14 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-19:14) Bayramda açık görüş olacak mı? Açık görüş kimlere olacak? Ceza infaz kurumlarında açık görüş tarihleri

Adalet Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelge ile hükümlü ve tutuklu olan kişilerin Ramazan Bayramı dolayısıyla aileleri ile birinci derece akrabalıkları bulunan kişilerle açık görüş yapabilmelerine izin verildi.

Açık Görüş Tarihleri Ne Zaman?

Koronavirüs salgını sebebiyle uzun süredir yapılmayan açık görüş uygulaması Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzalı genelge ise Ramazan Bayramı nedeniyle 3-8 mayıs tarihlerinde yapılacak.

Genelgenin detayları ise şu şekilde:

Pozitif ya da temaslı bulunan hükümlü ve tutukluların açık görüş hakları saklı kalmak üzere ertelenecek.

Her ziyaretin bitimiyle birlikte görüş alanı 15 dakika havalandırılıp, ziyaretçilerle hükümlü/tutukluların temas ettiği bölgeler hijyen malzemeleriyle temizlenecek.

Görüş alanı ile ziyaretçilerin bulunduğu diğer alanlarda yeterli miktarda el dezenfektanı bulunduracak.

Açık görüşler, yetişkin ve genç hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için görüş süresi yarım saatten az ve bir buçuk saatten fazla, çocuk hükümlü, hükümözlü ve tutuklular için ise bir saatten az ve üç saatten fazla olmamak şartıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

Ziyaretçi kabulünden yoksun bırakma ve hücreye koyma disiplin cezası kesinleşmiş olan ve bu cezaları infaz edilmeye devam eden hükümlü ve tutuklular ise açık görüşten yararlanamayacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal