Bayram yolculuğunun acı bilançosu: 3 günde binlerce kişi yaralandı!

Ramazan Bayramı'nın ilk üç gününde Türkiye genelinde meydana gelen trafik kazalarının bilançosu acı verici bir tabloyu ortaya koydu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili süresince yapılan trafik denetimlerine vurgu yaparak hız kontrollerinin gece de devam ettiğini ve 24 saat boyunca kontrollerin sürdürüleceğini belirtti.

09.04.2024-12:22 - (Son Güncelleme: 09.04.2024-12:48) Bayram yolculuğunun acı bilançosu: 3 günde binlerce kişi yaralandı!

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın paylaşımına göre, bayram tatilinin üçüncü gününde 615 trafik kazası meydana geldi. Bu süreçte 360 bin 495 aracın denetlendiği, 20 bin 142 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 830 araca ise diğer işlemlerin yapıldığı ifade edildi. İlk üç gün içerisinde Türkiye genelinde toplam 1838 trafik kazasının yaşandığı belirtilirken, bu kazalarda 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 2 bin 912 kişinin yaralandığı bilgisi paylaşıldı.


"Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil"

Bakan Yerlikaya, açıklamasında trafik denetimlerinin temel amacının bayram tatili sürecinde vatandaşların sağlıkla ailelerine kavuşması olduğunu vurgulayarak, aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri takmaya ve trafik kurallarına uymaya özen gösterilmesi çağrısında bulundu. Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak içindir, ayırmak için değil" ifadeleriyle vatandaşlara trafik kurallarına uymaları ve dikkatli olmaları konusunda önemli bir mesaj verdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal