Bayram tatilinin ilk iki gününde yüzlerce kaza meydana geldi: Çok sayıda can kaybı var!

Bayram tatilinde en çok korkulan şey trafik kazaları oluyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ikinci gününden 572 trafik kazasının meydana geldiğini ve 12 kişinin hayatını kaybettiğinin bilgisini verdi.

08.04.2024-14:39 - (Son Güncelleme: 08.04.2024-16:19)

Tatil için yollara düşen vatandaşların ihmalkarlıkları sonucu, yüzlerce kaza onlarca da can kaybı meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarına ilişkin acı bilançoyu açıkladı.

Binlerce kişi yaralandı!

Bakan Yerlikaya’nın açıklamasına göre; tatilin ilk iki gününde toplamda 572 trafik kazası oluştu. Bu kazalardan 12 kişi hayatını kaybetti, 1966 vatandaşında yaralandığı öğrenildi.

Milyonlarca insan yer değiştirdi!

Bayramda meydana gelen kazalar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bayramda 35 milyon kişinin yer değiştireceğini açıklamıştı. Öte yandan, bayram tatili vesilesiyle yollara çıkan 408 bin 796 araç denetlendiği öğrenildi. Yapılan denetimlerde 19 bin 488 araca hız ve radar işlemi ile 33 bin 145 araca diğer işlemler uygulandı. 

‘‘Emniyet kemerini takın’’

Tedbirsiz yollara çıkılmaması gerektiğini, aşırı hız konusunda uyaran Bakan Yerlikaya, yola çıkacak sürücüleri aşırı hız yapmamaları; otobüs ve araçlarda emniyet kemeri takılması gerektiğinin hatırlatmasında bulundu. 

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması!

Bayramda meydana gelen kazalar

"Emniyet ve jandarma trafik ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Bayram tatilinin 2. günü 7 Nisan 2024 Pazar tarihinde 24 saatlik sürede: 572 trafik kazası meydana geldi. 408. 796 araç denetlendi. 19.488 araca hız ve radar işlemi, 33.145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Bayram tatilinin ilk 2 gününde ( Cumartesi ve Pazar) maalesef toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 1966  vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım, Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Lütfen aklımızdan çıkartmayalım.’’


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal