Bayram tatilinde ilçenin nüfusu 1 milyona kadar çıktı! Tatilciler ardında tonlarca çöp bıraktı

Tekirdağ Marmaraereğlisi'ne 9 günlük bayram tatilinde vatandaşların akın etmesiyle 1 milyon nüfusa kadar ulaştı. Tatilcilerin geride bıraktıkları 483 tonluk çöp yığını ise temizlik ekipleri tarafından kaldırıldı. İşte haberin detayları...

18.07.2022-15:18 - (Son Güncelleme: 18.07.2022-16:20)

Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi 9 günlük bayram tatilinde adeta turist akınına uğradı. İstanbul'a yakınlığı ile birlikte 32 km uzunluğundaki kumsalından dolayı tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği Marmaraereğlisi ilçesinin nüfusu 28 binden 1 milyon nüfusa ulaşınca, tatilcilerin geride bıraktığı atıklar resmen çöp dağları oluşturdu. Ayrıca kumsaldan 483 ton çöp toplandı.


‘’En güzel bayram temizliği hiç kirletmeden yapılır’’

Kurban Bayramı tatili boyunca temizlik çalışmalarını sürdürmeye devam eden ekipler topladıkları çöpleri iş makineleri ile kumsaldan taşırken, en güzel temizliğin hiç kirletmeden yapılacağını dile getirerek vatandaşları çevre temizliği konusu hakkında çok daha hassas olmaya davet ettiler.


‘’Onlardan kalan çöpleri toplamak bizlere düştü’’

Öte yandan Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkan Yardımcısı Özgür Aksun ise konuya yönelik, “Bayram tatili süresi boyunca 28 bin nüfuslu ilçede 1 milyon misafirimizi ağırladık. Onlardan kalan çöpleri toplamak bizlere düştü” şeklinde konuştu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal