Bayram öncesinde PTT’den zil takıp oynatacak ödeme duyuruldu! 6.500 TL’lik ödeme Bayram Arifesinde hesapta

Bayram öncesinde PTT'den çocuklu ailelere yönelik yeni yardım destek ödemesi yapılacak. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından düşük gelirli hanelere sunulacak olan ödemeler Nisan ayı itibarıyle de ödenmeye devam edilecek.

02.04.2024-16:27 - (Son Güncelleme: 02.04.2024-16:27) Bayram öncesinde PTT’den zil takıp oynatacak ödeme duyuruldu! 6.500 TL’lik ödeme Bayram Arifesinde hesapta

81 ilde ekonomik zorluklarla mücadele etmeye çalışan dar gelirli ailelere yönelik yeni bir destek paketi daha duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni düzenlenmiş olan sosyal yardım programı sayesinde 6.505 TL’ye kadar destek ödemesi sağlanacak. PTT aracılığıyla sunulan bu yardımlar, dar gelirli ve çocuk sahibi ailelere yönelik olarak veriliyor. E - Devlet üzerinden başvuruları gerçekleştirilecek olan sosyal destek ödemelerinin bayram arifesinde tek tek hesaplara yatırılacağı paylaşıldı. 

Bayram öncesinde PTT’den zil takıp oynatacak ödeme duyuruldu! 6.500 TL’lik ödeme Bayram Arifesinde hesapta

SED yardımı bayram arifesinde hesaplara yatırılacak

Mart ayında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kesintisiz şekilde sunulan SED yardımları tek tek T.C. kimlik numaralarının sonuna göre hesaplara yatırıldı. Vatandaşlar, normalde ayın ortalarında yatan SED yardımlarını Nisan ayı itibariyle ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. Ödeme tarihlerinin bayrama denk gelmesinden kaynaklı, sosyal yardımların bayramdan önce mi yoksa bayramdan sonra mı yatırılacağı büyük bir merakla araştırıyordu ki beklenen haber verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından 6.500 TL’ye kadar sunulan SED destek ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesinde hesapları tek tek yatırılacağı paylaşıldı. E – Devlet üzerinden sunulan destek ödemesi formlarını eksiksiz şekilde doldurarak başvuru yapacak olan vatandaşlar da bayram arifesinde formları onaylanması halinde destekten faydalanabilecek. Okul öncesi eğitim gören çocuklar için aylık olarak 3.614 TL, ilköğretim düzeyinde eğitim gören öğrenciler için aylık 5.421 TL, ortaöğretimde öğrenim gören öğrenciler için 5.782 TL ve son olarak yükseköğrenimde eğitim gören gençler için ise 6.505 TL tutarındaki SED destek ödemesi bayram arifesinde hesaplara yatırılacak.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal