Bayram ikramiyesinin yeni detayları ortaya çıktı: Kimler yararlanabilecek? Hesaplara ne zaman yatırılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün açıkladığı bayram ikramiyesinin yeni detayları ortaya çıktı. Peki bu ikramiyeden hangi emekliler yararlanacak? Ne kadar ödeme yapılacak? Ne zaman hesaplara yatırılacak? İşte detaylar...

17.02.2024-09:39 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-10:31)

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Emekli maaşı zammı sonrası dün de milyonlarca emeklinin beklediği haber de geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliye verilecek bayram ikramiyesini 3 bin lira olarak açıkladı.

Bundan bütün emekliler yararlanabilecek

Öte yandan Sabah'ın habere göre; Bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükseltecek teklif dün TBMM Başkanlığı'na sunuldu ve 8. Yargı Paketi'ne eklendi. Teklif yasalaştıktan sonra iki bayramda da emekliler 3'er bin TL olmak üzere toplamda 6 bin lira ikramiye almış olacak. Emekli olan herkes bayram ikramiyesi zammından yararlanabilecek. Bu kapsamın dışında dul ve yetimlere ise hak ediş oranları kadar ikramiye ödenecek.

Bayram ikramiyesi

Ne kadar ödeme yapılacak?

Yeni düzenlenecek olan emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2.250 lira, yüzde 50'sini hak edenlere 1.500 lira, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 lira ödeme yapılacak.

Hesaplara ne zaman yatırılacak?

Bu yıl yaşanacak olan Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan tarihleri arasında olmasından ötürü 9 Nisan tarihinden önce ilk bayram ikramiyesinin ödenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı da 16-17-18- 19 Haziran'da olacak. Bayram ikramiyesinin 15 Haziran'dan önce ödenmesi gerekecek. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal