Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? SSK, Bağkur, Emekli Sandığı bayram ikramiyesi ödeme günleri

Emekli maaşına Ocak ayında yapılan zam sonrasında yılda iki kere ödenen bayram ikramiyesi ödemelerine de zam yapıldı. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyururken bayram ikramiyesinin ne kadar olduğu ve ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Peki Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? İşte SSK, Bağkur, Emekli Sandığı bayram ikramiyesi ödeme günleri…

17.02.2024-10:08 - (Son Güncelleme: 17.02.2024-10:08)

Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki defa ödenen emekli bayram ikramiyesi konusunda müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 bin lira olan bayram ikramiyesi ödemelerine yapılan zammı açıkladı. Emekliler heyecan içinde bayram ikramiyesi zammının ne kadar olduğunu ve ödemelerin ne zaman hesaplarda olacağını merak ediyor. Peki Bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak? 

Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere kısa bir süre kala, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde emeklilere müjdeli bir haber verdi. Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin lira olacağını duyurdu.

Bayram İkramiyesi

Bayram ikramiyesi kimlere veriliyor? 

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.

2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman hesaplara yatacak?

Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan'da başlayacak olmasıyla birlikte, emeklilere bayram ikramiyeleri bayramdan önceki hafta içerisinde hesaplarına geçirilecek. Bu kapsamda, 1-9 Nisan tarihleri arasında tüm emekliler ilk ikramiyelerini almış olacaklar.

Diğer bir ikramiye ödemesi ise Kurban Bayramı öncesinde gerçekleşecek ve 10-15 Haziran haftasında emeklilere ödenecek.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal