13.05.2021-12:12 (Son Güncelleme:13.05.2021-13:16)


1

İncir Uyutması

İncir Uyutması

Malzemeler: -2,5 su bardağı süt -7 adet kuru incir (yaklaşık 150 gram) -1 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi Nasıl yapılır? -Kuru incirleri suda bekleterek işe başlayın. 2-3 dakika kadar suda beklettiğiniz kuru incirleri sudan çıkardıktan sonra saplarını ayırın ve küçük küçük doğrayın. -Sütü, yoğurt mayalarken gelmesi gereken sıcaklığa kadar güzelce ısıtın. -O sıcaklığa ulaştığında ısıtma işlemini sonlandırın ve içine küçük parçalar haline getirdiğiniz incirleri ilave edin. -El blenderı yardımıyla sütün içindeki incirleri parçalayın ve tüm incirlerin parçalandığından emin olun. -Ardından hazırladığınız bu sütlü incirli karşımı servis kaselerine paylaştırın. -Her birinin üzerine bir tatlı kaşığı kadar dövülmüş cevizden serpiştirin. -Son olarak üzerine kaşıkla zarif hareketlerle bastırın. Servis kaselerinizi hazırladıktan sonra hepsini bir tepsiye dizin. -Üstlerini streç film kullanarak güzelce kapatın. -Son olarak üzerine bir de temiz bir mutfak örtüsü serin ve bırakın tatlınız mayalansın. -Yaklaşık 3 saatin ardından mayalanacak olan tatlıları buzdolabında bir süre bekletin ve soğuk olarak servis edin.



2

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

Şekersiz Yağsız Kakaolu Muffin

Malzemeler: -2 adet büyük boy olgun muz -2 adet orta boy olgun avokado -3 yemek kaşığı pekmez -4 yemek kaşığı bal -2 çay kaşığı vanilya özü -1 çay kaşığı tarçın -1 adet yumurta -1 paket kabartma tozu -1,5 su bardağı tam buğday unu -2 yemek kaşığı kakao -1/2 çay kaşığı tuz Nasıl yapılır? -Unu eleyerek işe başlayın ve ardından unu elediğiniz kabın içine tarçın, kakao, kabartma tozu ve tuzu da ilave edip karıştırın. -Muzların ve avokadoların kabuklarını soyun, avokadoların çekirdeklerini çıkarmayı da unutmayın. -Kullanıma hazır hale gelen muz ve avokadoları mutfak robotunun içine alın ve kremamsı, homojen bir kıvam alana dek karıştırın. -Ardından mutfak robotunun içine vanilya özütü, yumurta, bal ve pekmezi de ilave edin ve son bir kez daha güzelce karıştırın. -Kuru malzemeleri karıştırdığınız kabın içine mutfak robotundan aldığınız sıvı karışımı ilave edip bir spatula ile alttan üste doğru güzelce karıştırın. -Homojen bir kıvam alan karışımı muffin kaplarına paylaştırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.



3

Elmalı Kup

Elmalı Kup

Malzemeler: -4 adet orta boy elma -1/2 adet taze sıkılmış limon suyu -4 yemek kaşığı esmer şeker -1/2 tatlı kaşığı tarçın -1 çay kaşığı vanilya özütü -200 gram yulaflı bisküvi -1/2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi Üzeri için: -Kiraz ya da başka meyveler Nasıl yapılır? -Bol suda yıkayıp dört eşit parçaya böldüğünüz elmaların çekirdekli kısımlarını temizleyin. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. -Kararmaması için taze sıkılmış limon suyuyla harmanladığınız elma küplerini geniş tabanlı bir tencereye aktarın. -Esmer şeker eklediğiniz elma küplerini, suyunu salıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte soteleyin. -Tarçın ve az miktarda vanilya özütü katıp karıştırdıktan sonra ocaktan alın. -Yulaflı bisküvileri küçük parçalara bölün, arzuya göre mutfak robotundan geçirip küçük parçalar haline getirin. -İnce çekilmiş ceviz içiyle harmanlayın. -Cam servis bardaklarına; bir kat bisküvi kırığı, bir kat sotelenmiş elma ekleyip beş katlı tatlılar hazırlayın. -Sınırlı sayıda malzemeyle kısa sürede hazırlayabileceğiniz tatlıyı bekletmeden servis edin.



4

Sütlü İrmik Tatlısı

Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler: -5 su bardağı süt -12 yemek kaşığı irmik -8 yemek kaşığı toz şeker -1 adet orta boy rendelenmiş portakal kabuğu -1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu -1/2 adet çubuk vanilya Nasıl yapılır? -Süt, irmik ve toz şekeri derin bir tencereye alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocak üzerine alın. -Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu katın. Ortadan ikiye kestikten sonra keskin bir bıçağın ucu yardımıyla kazıdığınız vanilya çekirdeklerini ilave edin. -Sürekli karıştırdığınız tatlıyı kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. -Servis kaselerini bol suda durulayıp fazla sularını süzdürün. Kıvam alan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın. -Kıvam alması için buzdolabında soğuttuğunuz tatlıyı çilek dilimleriyle süsleyip servis edin.



5

Kayısılı Yulaf Topları

Kayısılı Yulaf Topları

Malzemeler: -15 adet kuru kayısı -6 adet hurma -1/2 su bardağı yulaf -2 çay kaşığı tarçın Nasıl yapılır? -Kuru kayısıları ve hurmaları bir kabın içerisine alın. Yumuşaması için üzerine sıcak su ilave edin ve yaklaşık 10 dakika bekletin. -Yumuşayan kayısıları ve hurmaları sudan çıkarın. İyice kurulayın. -Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. -Hurma ve kayısıları blenderın içine alın. İyice ezilmesini sağlayın. -Yulafları ilave edin. -Yulaflar ve meyveler homojen bir hal alana kadar karıştırın. -Karışımı bir kaba alın ve içerisine tarçın ilave ederek karıştırın. -Bir tepsinin üzerine pişirme kağıdı serin. -Karışıma dilediğiniz boyutlarda elinizle şekil verin ve pişirme kağıdı serili tepsinin üzerine dizin. -Buzdolabında yaklaşık 3 saat dinlendirin.



6

Su Muhallebisi

Su Muhallebisi

Malzemeler: -2 su bardağı süt -4 su bardağı su -1 su bardağı nişasta -1 su bardağı şeker -1 paket vanilya Üzerini süslemek için: -Tarçın ya da istediğiniz bir meyve Nasıl yapılır? -Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alıp iyice karıştırın. Ocağın üzerine alıp, kaynama noktasına gelene kadar, sürekli karıştırarak pişirin. -Kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha pişirip ocaktan alın. -Vanilya ekleyip tekrar karıştırın ve su ile ıslatıp iyice süzdürdüğünüz kaselere paylaştırın. -Oda ısısına geldikten sonra buzdolabına kaldırıp, iyice soğuyana kadar ama en güzeli bir gece dinlendirin. -Kaseleri servis tabaklarına ters çevirerek çıkartıp süsleyerek servis edebilirsiniz

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR