Bayraktar’dan rekor açıklama! Halk teşekkür etti

Bakan Bayraktar’dan rüzgarlı elektrikte rekor üretim açıklaması geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yüzdelik dilimleri paylaşan Bayraktar, vatandaşlardan “teşekkürler” mesajı aldığını dile getirdi.

10.01.2024-14:01 - (Son Güncelleme: 10.01.2024-18:09) Bayraktar’dan rekor açıklama! Halk teşekkür etti

AA’dan alınan habere göre,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 7 Ocak'ta rüzgarda yüzde 28 ile kayıtlara geçen en yüksek elektrik üretim oranına ulaştığını ifade etti. 

Türkiye rüzgarlı elektrik üretiminde ivme kazandı

Bakan Bayraktar, Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi: "Her geçen gün artan yenilenebilir kurulu gücümüzle yeni rekorlara imza atıyoruz. 7 Ocak 2024'te rüzgarda yüzde 28 ile kayıtlara geçen en yüksek elektrik üretim oranına ulaştık. Türkiye'nin rüzgar enerjisinden elektrik üretimi 7 Ocak Pazar günü 218 megavat/saatle tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, rüzgarın toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 28 oldu. Türkiye'de tüm kaynaklardan üretilen elektrik ise 778,5 megavatsaat olarak gerçekleşti. Rüzgardan elektrik üretiminde son rekor ise 3 Nisan'da 203 bin 69 megavatsaat olarak kayıtlara geçmişti.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal