Bayraktar TB3, peş peşe testlerle gücünü kanıtladı: Türkiye'nin savunma sanayisinde yeni bir başarı hikayesi!

BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin gururu olan Bayraktar TB3 insansız hava aracının üç gün boyunca aralıksız testler gerçekleştirdiğini ve bunları başarıyla tamamladığını duyurdu.

18.05.2024-11:36 - (Son Güncelleme: 18.05.2024-15:25)

Baykar'ın yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, üstün performansını bir kez daha kanıtladı. Selçuk Bayraktar, Sosyal Medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Sertifikasyon ve Performans Testleri"nin başarıyla tamamlandığını belirtti.

Bayraktar, test anlarını paylaştı

Bayraktar TB3'ün 38., 39. ve 40. test uçuşları, 14 - 15 ve 16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Selçuk Bayraktar, bu önemli anları Sosyal Medya üzerinden paylaşarak, Türkiye'nin savunma sanayisindeki başarılarına bir yenisini daha ekledi.


TCG Anadolu'dan ilk uçuş 2024'te

Baykar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanacağını açıklamıştı.

Bayraktar TB3, sahip olacağı kabiliyetlerle insansız hava araçları sınıfında önemli bir yenilik getirecek. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olan milli SİHA, bu sayede uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Keşif-gözetleme, istihbarat toplama ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini başarıyla yerine getirerek Türkiye'nin caydırıcı gücüne büyük katkı sağlayacak.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal