Bayraktar TB2’nin bir başarısı daha yolda: NATO kurucusu olan ülke ile görüşmeler başladı

NATO’nun kurucu ülkeler kadrosunda yer alan ve AB üyeliği olan Portekiz, Bayraktar TB2 için görüşmelere başladı

04.02.2023-09:14 - (Son Güncelleme: 04.02.2023-16:28) Bayraktar TB2’nin bir başarısı daha yolda: NATO kurucusu olan ülke ile görüşmeler başladı

BAYKAR tarafından millî ve öğün bir şekilde geliştirilen Bayraktar TB2’lere dünyanı ilgili her geçen gün artıyor.

Geçtiğimiz yılın eylül ayında Türkiye’nin havacılık alanında ortaklık yürüttü İtalya’nın Bayraktar TB2’yi tercih ettiği ortaya çıktı. Hatta İtalya’nın olası askeri harekatlara karşı hazırladığı gelecek planları bilgilendirme görselinde bile TB2 yer aldı.

28 ülke ile imza atıldı

Son olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Baykar ile Portekiz arasında geçen görüşmeler hız kazandığını ifade etmişti.

Baykar'dan 28 ülke ile imza

Dünyaya her alanda kendini kanıtlayan Bayraktar TB2 için Kuveyt Savunma Bakanlığı ile 370 milyon dolarlık sözleşme imzalandı. Bu sayede Bayraktar TB2 için imzalanan sözleşme sayısı 28 oldu.

370 milyon dolarlık sözleşme

Baykar tarafından milli ve özgün olarak tasarlanan ve geliştirilen TB2’ler bir ihracat başarısına daha imza attı. Baykar ile Kuveyt Savunma Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile Bayraktar TB2 SİHA için ihracat sözleşmesi imzalanan ülke sayısı 28 oldu. BAYKAR, 2023 yılına Kuveyt Savunma Bakanlığı ile imzalanan 370 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi ile başladı.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal